Teorier og modeller for kommunikation

Diplommodul

Vil du styrke dine kundskaber til at kommunikere og løse konflikter?
Med Teorier og modeller for kommunikationer får du et kompetenceløft af kommunikationen i relation til din socialfaglige arbejdspraksis.

Tilmeld modul

Forstå kommunikationen som kontekst-, situations- og relationsafhængig!

Fagligt indhold 

Med viden om kommunikation, konfliktteori og forskellige konfliktløsningsmodeller får du en større indsigt i forskellige kommunikative strategier og handlemuligheder i relation til socialt arbejdes praksis.

Du får viden om:

  • kommunikationsteorier og metoder i socialt arbejde, herunder sociologiske og psykologiske perspektiver på kommunikation
  • metoder til analyse af kommunikation og konflikt
  • planlægning, udvikling og evaluering af din professionelle kommunikation, herunder kommunikation i samarbejdsrelationer.

Udbytte

Efter Teorier og modeller for kommunikation kan du anvende teori og metode i relation til komplekse praktiske problemstillinger inden for kommunikation og konfliktløsning og deraf igangsætte og støtte kommunikative forandrings- og udviklingsprocesser.

Niveau

Modulet hører under den Socialfaglige diplomuddannelse og kan tages som en del af den fulde diplomuddannelse eller som et enkeltfag. Teorier og modeller for kommunikation er et valgfrit modul.

Målgruppe

Modulet er for dig, der arbejder professionelt med socialt arbejde. Du kan fx være socialrådgiver, lærer, pædagog, ergoterapeut eller sygeplejerske.

Susanne Fallesen Studiesekretær
Trine Lippert, lektor Arbejder bl.a. med ungdomspædagogik og studievejledning

Dette modul er en del af

Download

Uddannelsens studieordning
Tilmeld modul

Der er desværre ikke nogen startdatoer på dette hold i øjeblikket. Skriv dig op og få besked, når du kan tilmelde dig næste hold.

Forløb