Jul i det matematiske makerspace

Kursus

Inden længe er det december, og på kurset får du mulighed for at træde ind i det digitale klippe-klistre-værksted i matematikundervisningen.

Datoer og tilmeld

Lav julepynt og gaver i matematik i det digitale makerspace.

Fagligt indhold

Når kurset afholdes, står julen næsten for døren, og på mange skoler er det ensbetydende med klippe-klistre-dage og pyntning af skolen til jul.

Julens artefakter som fx julepynt og småkageforme rummer en del matematik, og vi vil på kurset se nærmere på de underliggende matematiske stofområder og kompetencer, der kan komme i spil i forbindelse med julen. Det vil vi gøre med udgangspunkt i forskellige programmer til kreativ produktion kombineret med maskinerne i makerspacet. Vi vil blandt andet kigge på laserskæring, 3d-print og folieskæring.

Inspirationen til juleværkstederne kommer blandt andet fra forskellige projekter rundt omkring i Norden, og erfaringerne fra dem viser blandt andet, at den kreative og produktive faglighed rummer et potentiale for også at appellere til elever, der ikke trives optimalt i en mere traditionel undervisning.

Hvis tiden er til det, vil vi også dykke ned i interaktive julekalendere, og hvordan man kan involvere eleverne i produktion af dem.

Udbytte

  • Inspiration og konkrete aktiviteter til at arbejde med jul i matematik.
  • Erfaringer med de første skridt ind i makerteknologier som programmer til kreative designprocesser og outputteknologier som lasercutter, 3d-printer og folieskærer.
  • Baggrundsviden om produktiv faglighed i matematikundervisningen.

Målgruppen:

Lærere fra 4. til 10. klasse og vejledere i matematik.

Er du ikke i målgruppen?

Fortvivl ikke, vi har årligt mere end 300 kurser. Skulle vi mod forventning ikke have et, som passer til dig, så er vores konsulenter og undervisere specialiserede i at lave skræddersyede forløb. Kontakt os på cfu-kursus@ucl.dk for at høre mere.

Forplejning

Kurset er inkl. kaffe/the og kage.

Bo Teglskov Kristensen Konsulent, IT og teknologi og matematik
Rikke Teglskov Konsulent, Matematik
Hanne Reinhold Piekut Kursussekretær
Karina Lund Kursussekretær

Datoer og tilmeld

Forløb