Makerspace og designprocesser

Kursus

Få styr på produktionsmaskiner og teknologier, der knytter sig til et makerspace. Lær at beherske designprocesser med konkrete værktøjer og autentiske designudfordringer. 

Datoer og tilmeld

Få styr på dit makerspace

Fagligt indhold 

På kurset får du grundlæggende viden om, hvordan et makerspace fungerer, og hvordan kan det støtte en eksperimenterende tilgang til undervisningen.  

På kurset har vi fokus på tre teknologier, hvor du lærer de grundlæggende funktioner: Lasercutter, 3D-printer og folieskærer. 

Lasercuttere: Med en lasercutter kan man skære og gravere i forskellige materialer som træ, akryl og papir. Det er fantastisk til at lave detaljerede designs og prototyper. 

3D-printere: Disse maskiner kan skabe tredimensionelle genstande ved at bygge dem lag for lag. Elever kan designe deres egne modeller og se dem tage form. 

Folieskærere: Disse små maskiner kan skære symboler, bogstaver og billeder ud af folie og andre tynde materialer. Elever kan bruge dem til at lave flotte dekorationer eller skilte. 

Udbytte 

Du udvikler praktiske færdigheder og viden om både hardware og software i et makerspace. Du styrker din viden om, hvordan elever lærer at bruge maskinerne og tænke kreativt og eksperimentere, så de kan omsætte deres ideer til virkelighed og udvikle praktiske færdigheder.  

Hvis I allerede har et makerspace på skolen, så kan du efter kurset omsætte din viden direkte i undervisningen, så dine elever kan skabe løsninger på deres ideer ved hjælp af materialer som pap, plastik, LEGO og meget mere.  

Målgruppen  

Natur/teknologi og fysik, biologi, geografi lærere.

Er du ikke i målgruppen?  

Fortvivl ikke, vi har årligt mere end 300 kurser. Skulle vi mod forventning ikke have et, som passer til dig, så er vores konsulenter og undervisere specialiserede i at lave skræddersyede forløb. Kontakt os på cfu-kursus@ucl.dk for at høre mere. 

Forplejning 

Kurset er inkl. forplejning.

Ture Reimer Mattesen Konsulent, teknologiforståelse
Ulrich Pedersen Dahl Konsulent, teknologiforståelse
Hanne Reinhold Piekut Kursussekretær

Datoer og tilmeld

Forløb