Maskinlæring og algoritmer

Kursus

Tag på en opdagelsesrejse! Få erfaring med træning af maskinlæringsalgoritmer og idéer til, hvordan alle nemt kan skabe programmer, hvor maskinlæring hjælper folk i hverdagen.  

Datoer og tilmeld

Få en indføring i maskinlæringsalgoritmer, og hvordan de kan bruges

Fagligt indhold 

På kurset lærer du om principperne bag maskinlæring. Du får erfaring med træning af maskinlærings-algoritmer til mønstergenkendelse med forskellige datatyper som billeder, lyd, tal og tekst. Din færdige maskinlæringsmodel anvendes til at skabe et simpelt prototypeprogram med Scratch programmering, der har betydning for menneskers hverdag. Vi deler en række ressourcer og forløb med fokus på teknologikendskab, samfundsmæssige konsekvenser og kritisk stillingtagen. 

Udbytte 

På kurset får du viden om principperne bag maskinlæringsteknologi. 

Efter kurset, er du klædt på til selv at igangsætte forskellige forløb, hvor eleverne skaber et produkt, der indeholder en maskinlæringsmodel, eleverne selv har trænet. 

Du går hjem med inspiration til at arbejde meget konkret med samfundsrelevante og menneskelige dilemmaer, potentialer og udfordringer i forbindelse med algoritmer og kunstig intelligens. 

Målgruppen  

Undervisere med elever i 5.-10.klasse 

Er du ikke i målgruppen?  

Fortvivl ikke, vi har årligt mere end 300 kurser. Skulle vi mod forventning ikke have et, som passer til dig, så er vores konsulenter og undervisere specialiserede i at lave skræddersyede forløb. Kontakt os på cfu-kursus@ucl.dk for at høre mere. 

Forplejning 

Kurset er inkl. kaffe/the med morgenbrød.

Ture Reimer Mattesen Konsulent, teknologiforståelse
Ulrich Pedersen Dahl Konsulent, teknologiforståelse
Hanne Reinhold Piekut Kursussekretær

Datoer og tilmeld

Forløb