Teknologiforståelse i matematikundervisningen

Kursus

Teknologiforståelse skal integreres i skolens eksisterende fag, men hvordan kan matematikundervisningen se ud, hvis begge fagligheder skal have gavn af mødet?

Datoer og tilmeld

Bliv klædt på til at integrere teknologiforståelse i matematik

Fagligt indhold

I folkeskoleaftalen har en ny faglighed fundet vej ind i fagrækken. Teknologiforståelse skal fremover være et valgfag i udskolingen og integreres i en række eksisterende fag.

Integration af teknologiforståelse i matematikundervisningen har vist sig at være udfordrende at håndtere, hvis man ikke samtidig skal give køb på noget af matematikfagligheden, og det stiller store krav til læreren at jonglere med de to fagligheder på samme tid.

På kurset vil vi vise veje til at gøre mødet frugtbart for begge fagligheder uden at udvande nogen af dem. Vi vil igennem konkrete hands-on-eksempler og fælles diskussioner dykke ned i de digitale teknologier og artefakter, og se hvordan arbejdet med dem kan fungere som nye veje til, at eleverne lærer matematik. Samtidig vil vi udfolde de relevante dele af teknologiforståelsesfagligheden, men kan komme omkring.

Kursusdagene vil foregå med stort fokus på konkrete hands-on-aktiviteter, som vi diskuterer og tilpasser til deltagernes forskellige kontekster med henblik på afprøvning frem mod næste kursusgang. Her diskuterer vi erfaringerne fra afprøvningerne, inden vi dykker ned i nye aktiviteter og muligheder.

Udbytte

Indblik i relevante dele af teknologiforståelsesfagligheden som fx digital myndiggørelse og konkrete tilgange og aktiviteter til at komme omkring den i matematikundervisningen.

Overblik over stofområder i matematik, der kan komme i spil i kombination med teknologiforståelsesfagligheden. 

Målgruppen:

Lærere fra 4. til 10. klasse.
Matematikvejledere


Er du ikke i målgruppen?

Fortvivl ikke, vi har årligt mere end 300 kurser. Skulle vi mod forventning ikke have et, som passer til dig, så er vores konsulenter og undervisere specialiserede i at lave skræddersyede forløb. Kontakt os på cfu-kursus@ucl.dk for at høre mere.

Forplejning
Kurset er inkl. forplejning.

Bo Teglskov Kristensen Konsulent, IT og teknologi og matematik
Rikke Teglskov Konsulent, Matematik
Hanne Reinhold Piekut Kursussekretær

Datoer og tilmeld

Forløb