Tysk kultur, historie, samfundsforhold og Holocaust - Erasmus+ tur til Tyskland

Kursus

Center for Undervisningsmidler i UCL inviterer dig til at deltage på studietur til Tyskland og Tjekkiet om temaet ”Tysk kultur, historie, samfundsforhold og Holocaust”
Studieturen er en del af UCL’s strategiske arbejde med den internationale dimension for grundskoleområdet under Erasmus+

Datoer og tilmeld

Turen er fuldt booket - Du er velkommen til at skrive dig på venteliste.

Få et indblik i tysk kultur, samfundsforhold og historie i et europæisk perspektiv gennem besøg på tyske skoler, mindesteder, indblik i tysk læremiddelkultur, skoletjenester og samfundsforhold. Der vil på kurset være et særligt fokus på genstande som læremidler. Kurset vil koble teoretiske viden til praksis.

Gennem kurset opnår deltagerne større viden om tysk kultur, historie, samfundsforhold og Holocaust.

På kurset arbejder vi ud fra mødet med autentiske steder og tysk praksis. Vi opnår sammen større forståelse for og indblik i faglige aspekter, der kan styrke vores kompetencer i den daglige undervisning.

Kurset understøtter den undersøgende og praksisnære tilgang til undervisningen gennem besøg på lokationerne og dialoger med skoletjenester og lærerne på skolerne, vi besøger. Dialogerne og erfaringerne giver deltagerne ny inspiration til egen undervisning. Antisemitismen i Europa er stigende også i Tyskland, og blandt andet derfor besluttede regeringen i 2023 at tilføje Holocaust til kanonpunktet “Augustoprøret og jødeaktionen i 1943”, hvilket understreger kursets relevans.

I fællesskab skaber vi et didaktisk blik på både tysk kultur, historie, samfundsforhold og Holocaust som tema i undervisningen. Vi arbejder undervejs med at omsætte det erfarede til egen praksis. Blandt andet gennem et særligt fokus på genstandsdidaktik i tysk, samfundsfag og historie i forbindelse med alle besøgene. Det kan give grobund for at udvikle det tværfaglige samarbejde mellem fagene efter kurset.

Kurset vil foregå på dansk, tysk og engelsk.

Se den fulde beskrivelse for det internationale kursus herunder:

Beskrivelse

Astrid Danielsen Konsulent, Kulturfag
Helle Serup Pædagogisk konsulent i tysk
Karina Lund Kursussekretær

Datoer og tilmeld

Forløb