Andrej bidrog til fordobling af Skyttehusets takeaway-omsætning

Under sin praktik stillede Andrej skarpt på Skyttehusets sociale medier og satte skub i i restaurantens makedsføring. 

Dato: 31.05.2021 - Forfatter: Nadia Arp

I en restaurations- og servicebranche der er kraftigt udfordret pga. corona, er det måske knap så nærliggende at tænke i at trække praktikanter ind i hverdagen. Men restauratør Søren Riis fra Restaurant Skyttehuset i Vejle så netop potentialet i at få Andrej i praktik og kan nu kigge tilbage på en vinter hvor omsætningen på takeaway blev fordoblet.

Andrej Sloboda kommer fra Slovakiet og er international studerende på serviceøkonomstudiet på UCL i Vejle. Da han i starten af året skulle ud i praktik, var det med udsigt til en servicebranche der generelt har kæmpet for overlevelse det seneste år. Tankerne har derfor for mange i branchen været rettet mod mange andre ting end det at få praktikanter ind i virksomheden.

Men Andrej fandt sit praktiksted i Vejle hos Restaurant Skyttehuset – en restaurant der ligesom alle andre var lukket ned for servering i egne lokaler. Men her blev takeaway en stor succes, og her kom Andrej til at spille en vigtig rolle.

- Om du er murer, bankmand eller restauratør som jeg, så er jeg af den overbevisning, at unge studerende som Andrej kan bidrage med nogle helt andre ting, end os der har været i et fag over længere tid, siger Søren Riis og fortsætter:

- Jeg kender mine produkter og det er dem jeg bruger tid på at udvikle og kreere. Men de her produkter skal jo også sælges, og her kunne Andrej bidrage med en viden om segmenter og brug af sociale medier, og det satte virkelig skub i tingene her hos os.

Fik boostet takeaway afdelingen

Takeaway blev vejen frem gennem corona-krisen for rigtig mange spisesteder. Det gælder også hos Skyttehuset hvor takeaway afdelingen virkelig blomstrede. Den gode mad og de dygtige folk i restauranten er selvfølgelig altafgørende for den succes Skyttehusets takeway er blevet. Men Søren kan også tydeligt se, at Andrejs arbejde med bl.a. sociale medier og online annoncering har skubbet gevaldigt til omsætningen i starten af 2021.

- Vores takeaway afdeling blev boostet da Andrej kom til i starten af året. Vi kan faktisk se en fordobling af salget. Andrej har skubbet til vores brug af sociale medier, både hvad angår det indhold vi lægger op på fx Facebook, men også i forhold til hvilke parametre vi skal kigge på for at ramme de rette målgrupper med det rigtige indhold i annonceringen. Det er en stor forbedring, siger Søren.

Andrej fik et spændende indblik i en udfordret verden

Det er ikke kun Søren Riis der har været begejstret for, at Andrej har brugt tre måneder af sin studietid i restauranten ved Vejle fjord. Andrej selv synes, at han kan tage mange gode ting med sig videre fra sit praktikforløb.

- Det har været rigtig interessant at se, hvordan branchen både påvirkes men også udvikler sig i en tid, hvor man ingen indflydelse har på omverden. Det stiller også helt andre krav til hvordan man markedsfører sine produkter som fx Skyttehusets takeaway siger Andrej og fortsætter:

- Det har været sjovt at være med til at udvikle idéer til fx Valentines dag og tænke kreativt i forhold til billede- og videoindhold der virker fængende for Skyttehusets målgruppe.

Andrej har nydt at tage på arbejde og bruge sin viden og være en del af den gode stemning i restauranten. Ligeså mener Søren at denne praktikperiode har være virkelig lærerig for dem begge.

- Vi har udfordret hinanden undervejs. Jeg har klart fået øjnene op for hvor meget tid det faktisk kræver at blive klogere på kundernes adfærd på sociale medier. Omvendt tror jeg også, at Andrej har lært meget af at være en del af et lille team, hvor alle træder ind og hjælper hinanden i mål, uanset hvor i forretningen der er brug for en hånd. Vi har lært meget af at kigge ind i hinandens verdener, siger Søren.

Og til spørgsmålet om Skyttehuset gerne tager praktikanter ind en anden gang siger han:

- Det har været en kæmpe fordel at have en praktikant selvom verden er påvirket af corona. Det er en oplagt gevinst fordi vi kan se, at vi har rykket os som forretning, men det har også været godt fordi har haft bedre tid til at være en god og nærværende praktikvært.

Du kan læse mere om Andrejs praktik i Vejle Amts Folkeblad