UCL-studerende i finalen i international iværksætterkonkurrence

Henning fik en god idé, der skal hjælpe virksomheder med at holde styr på antallet af besøgende. Den idé har nu bragt ham i finalen i Red Bulls Basement 2021, hvor han skal dyste mod iværksættere fra hele verden.

Dato: 09.11.2021 - Forfatter: Mark Lodberg

Der blev givet high fives, klem og rosende ord forleden i UCL’s iværksættermiljø for studiestartups - også kendt som Boxen.

I centrum for festivitassen var Henning Østergaard, der er lykkes med at kvalificere sig til finalen i iværksætterkonkurrencen Red Bull Basement 2021 med sin virksomhed FlowPoint.

Henning læser en bachelor i produktudvikling og teknisk integration på UCL og sidder til dagligt i Boxen med andre studiestartups, hvor han lige nu er ved at lave bachelorafhandling i sin egen virksomhed.

Henning vandt konkurrencen i skarp konkurrence med studerende fra andre uddannelsesinstitutioner i Danmark som bl.a. tæller Københavns Universitet, Syddansk Universitet, Aarhus Universitet, Aalborg Universitet, Copenhagen Business School, IT-Universitet København og DTU.

Vil hjælpe virksomheder med at holde styr på kunderne

Hennings virksomhed FlowPoint har lavet et tællesystem, der ved brug af kunstig intelligens, computer vision og kameraer, let og hurtigt kan hjælpe bl.a. virksomheder med at holde styr på antallet af kunder. Henning har testet sin idé hos Storms Pakhus siden sidste sommer, hvor corona-epidemien medførte begrænsninger for antallet af gæster, og systemet er stadig i brug i dag.

Systemet har ifølge Henning et stort potentiale og kan implementeres i alt fra stadions, musikarenaer, og indkøbscentre til lufthavne, hoteller og havne.

Henning pakker kufferten den 12. december og sætter kursen mod finalen, der afholdes i Tyrkiet, nærmere bestemt på Feriye Palace ved Bosporus i Istanbul. Her skal han repræsentere Danmark og dyste mod 43 andre lande.

I mellemtiden bliver Henning som finalist tilbudt rådgivning og én-til-én sparring med eksperter inde for bl.a. entreprenørskab, design og produktudvikling.

Se Henning fortælle om sin virksomhed på 60 sekunder.