Første spadestik til LIFE Lab Syddanmark

Tirsdag den 6. december blev det første spadestik taget til byggeriet af LIFE Fondens første regionale undervisningslaboratorie, som skal bygges på UCL i Odense.

Dato: 06.12.2022 - Forfatter: Kasper Duus

LIFE Fonden og UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole inviteret til første spadestik til LIFE Lab Syddanmark. LIFE Lab Syddanmark bliver LIFE Fondens første regionale undervisningslaboratorium. I laboratoriet vil der være mulighed for, at regionens skoleklasser kan arbejde undersøgelsesbaseret med de samme metoder og højteknologisk udstyr som forskere i internationale virksomheder. Den nye bygning kommer til at ligge på UCL’s campus på Niels Bohrs Allé 1 i Odense.

Færdig i slutningen af 2023

Det nye fysiske undervisningslaboratorie skal stå færdigt i slutningen af 2023 og byggeriet er nu skudt i gang med det første spadestik, som blev foretaget af UCL’s rektor Jens Mejer Pedersen og rådkvinde for Børn- og  Ungeforvaltningen i Odense Kommune, Susanne Crawley.

I LIFE Lab-bygningen vil skoleklasser fra hele Region Syddanmark kunne komme og arbejde undersøgelsesbaseret med LIFE Fondens naturfaglige undervisningsforløb. Formålet er styrke børn og unges fascination af naturvidenskab og teknologi.

Samarbejde med uddannelserne 

Etableringen af LIFE Lab Syddanmark betyder, at elever fra grundskolen vil besøge UCL’s campus, og placeringen giver mulighed for samarbejde med både lærer- og pædagoguddannelsen. Studerende og undervisere vil på forskellig vis kunne indgå i at udvikle et stærkt fagligt og didaktisk miljø for naturfagsundervisning.