Flere lærerstuderende smittede på UCL i Odense

Opdateret 02.09. kl. 14.24 med nyt antal smittede

I weekenden blev en lærerstuderende testet positiv for COVID-19 på UCL’s campus på Niels Bohrs allé i Odense. I løbet af onsdag er det tal steget til 14.

Dato: 02.09.2020 - Forfatter: Kasper Duus

I alt er 126 studerende blevet kontaktet og sendt hjem. De skal blive hjemme, indtil de er blevet testet og konstateret smittefrie. Der er blandt andet tale om nye studerende, som har deltaget i studieintroducerende forløb varetaget af ældre studerende.

- Vi tager situationen ekstremt alvorligt, og vores beredskab blev lynhurtigt aktiveret, siger rektor Jens Mejer Pedersen.

- Det er klart, at der er en smitterisiko, når unge mennesker er sammen. Derfor har vi forberedt os på netop denne situation, så vi kunne handle med det samme, siger Jens Mejer Pedersen.

- Når man starter på en uddannelse, så er der også et liv uden for studietiden, hvor der kan opstå risiko for smitte, men vi gør alt, hvad vi kan for at minimere smitterisikoen i forbindelse med studielivet, siger Jens Mejer Pedersen.


Mobilt testcenter på Niels Bohrs Allé
- Vi er i kontakt med sundhedschefen i Odense Kommune, og på torsdag får vi opstillet et mobilt testcenter ved campus på Niels Bohrs Allé, så studerende kan blive testet, siger Jens Mejer Pedersen.

UCL følger myndighedernes retningslinjer med afstandskrav, hygiejne og rengøring. Siden starten af corona-udbruddet har en taskforce af ledere koordineret indsatsen i forhold til corona. Der er nedsat en beredskabsgruppe med en telefon-hotline, som studerende og medarbejdere kan ringe til i tilfælde af smitte.

Corona-vagter og højttalerbeskeder
Der er både fysisk undervisning og online undervisning for de studerende efter sommerferien. På campus er der skiltning, håndsprit og gule pile på gulvet, som skal være med til at sikre, at reglerne huskes. Der er i denne uge yderligere blevet indført såkaldte corona-vagter, som patruljerer på campus, og der lyder højttalerbeskeder, som minder om retningslinjerne.