Flere optaget på uddannelse hos UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole

3830 ansøgere får i dag besked om, at de er optaget på en videregående uddannelse hos UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole. Det er 5 procent mere end sidste år.

Dato: 26.07.2019 - Forfatter: Carsten Pico

Langt flere bliver i år optaget på sygeplejerskeuddannelsen. Det samme gælder for flere uddannelser inden for teknik og byggeri hos UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole.

Det er konklusionen efter 3830 ansøgere i dag har fået oplyst, at de er optaget på en af UCL's mere end 40 videregående uddannelser.

- Det er glædeligt at konstatere, at vi trods en mindre tilbagegang i søgningen har kunnet optage flere studerende på vores uddannelser. Dermed bliver vi i stand til både at imødekomme et stigende behov for arbejdskraft inden for byggeri-, teknologi- og sundhedsområdet og at tilfredsstille flere unges uddannelsesønsker, siger rektor Erik Knudsen i en kommentar til årets optag.

UCL's sygeplejerskeuddannelse har i år fået lov at øge optaget med omkring 10 procent i Odense, Vejle og Svendborg. Det skyldes stor efterspørgsel på sygeplejersker i Region Syddanmark.

- Der er et stort behov for flere uddannede sygeplejersker, så jeg er rigtig glad for, at vi kan optage 10 procent flere på uddannelsen. Vi skal ikke mange år tilbage før ansøgertallet nærmest var det halve af, hvad vi får i øjeblikket, udtaler rektor Erik Knudsen.

Fremgang for byggeri- og teknologiuddannelser

UCL's uddannelser inden for byggeri og teknologi tegner sig for iøjnefaldende stigninger i antallet af optagne studerende. Bl.a. med god fremgang til uddannelserne til byggekoordinator, procesteknolog og automationsteknolog samt professionsbacheloruddannelsen til bygningskonstruktør.

- Der er vækst i bygge- og industrisektoren. Set i det lys er det bemærkelsesværdigt og positivt, at vi i år kan optage flere studerende på vores byggeri- og teknologiuddannelser. Normalt har det ellers været sværere at øge søgningen på disse uddannelser, når det går godt på jobmarkedet, fordi en betydelig del af ansøgerne er faglærte, siger Erik Knudsen.

Læreruddannelsen i Jelling kan i år optage 18 flere studerende. Samlet er UCL's læreruddannelse dog i status quo, da Læreruddannelsen på Fyn i år optager færre studerende.

Ledige pladser på flere uddannelser

UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole har fortsat uddannelser med ledige pladser med studiestart i august 2019 eller februar 2020. Ansøgningsfristen er 10. august.

Se ledige studiepladser hos UCL fra 26. juli: 

Ledige studiepladser