Genåbning fase 2

På pressemødet den 7. maj fortalte statsminister Mette Frederiksen, hvordan fase 2 af genåbningen af samfundet kommer til at forløbe efter 10. maj.

Dato: 08.05.2020 - Forfatter: Kasper Duus

Genåbning fase 2

Som en del af den politiske aftale om anden fase af en kontrolleret genåbning er det besluttet, at aktiviteter på de videregående uddannelsesinstitutioner, hvor fysisk fremmøde er nødvendig, åbnes fra den 18. maj.

Vi forventer, at der bliver tale om uddannelses- og eksamensaktiviteter som kræver laboratorieadgang.

Åbningen vil ske på en kontrolleret måde i tråd med sundhedsmyndighedernes anbefalinger. Det kræver bl.a. udarbejdelse af detaljerede retningslinjer for fremmøde.   

Uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen mødes allerede fredag den 8. maj med uddannelsessektoren og drøfter, hvordan åbningen i praksis skal tilrettelægges.

Medarbejdere og studerende er som udgangspunkt fortsat hjemsendte med opgaver og studieaktiviteter med mindre andet er aftalt.

UCL er forberedt på den næste fase og på den delvis genåbning af uddannelsesaktiviteter, som vi har fået lov til. Vi vil løbende informere om konkrete skridt og tiltag i den fremtidige proces.