I 2030 vil Danmark mangle 35.000 velfærdsprofessionelle

En ny analyse dokumenterer, at der allerede om få år vil være stor mangel på pædagoger, lærere, sygeplejersker og socialrådgivere.

Dato: 21.05.2021 - Forfatter: Kasper Duus

Om under ti år vil der mangle 35.000 pædagoger, lærere, sygeplejersker og socialrådgivere. Det viser en analyse, som DAMVAD Analytics har udarbejdet for Danske Professionshøjskoler. Samtidig daler interessen for velfærdsuddannelserne blandt unge.

Den demografiske udvikling betyder, at der i 2030 vil være flere ældre, flere småbørn og færre unge. Det er tilsammen en udvikling, som udfordrer den danske velfærdsmodel, vurderer rektor Jens Mejer Pedersen.

- Det er vigtigt for vores samfundsmodel, at vi får uddannet flere velfærdsprofessionelle. Vi skal både gøre uddannelserne mere attraktive, men job og karriereperspektiverne skal også udvikles, hvis flere unge skal vælge velfærdsprofessionerne, siger Jens Mejer Pedersen.

- Der er desværre ingen lette løsninger. Etablering af en masse nye uddannelsesudbud vil blot medføre, at studiemiljøerne tyndes ud. Vi må grave dybere efter holdbare løsninger, siger han.