Kæmpe sundheds- og innovationskonference afholdes på UCL

Danmarks største internationale konference om fremtidens sundhedsvæsen, WHINN – Week of Health and INNovation, bliver i år afholdt hos UCL. Ambitionen hos UCL er, at det både skal give et løft til UCL og WHINN.

Dato: 12.05.2020 - Forfatter: Carsten Pico

- Fremtidens sundhedsvæsen får brug for helt nye teknologier og innovative ideer, hvis vi skal løse de udfordringer, vi står over for, siger Mickael Bech, direktør for sundhedsområdet hos UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole.

- Derfor er jeg meget begejstret for, at UCL i år får lov til at lægge hus til en kæmpe sundheds- og innovationskonference som WHINN og på den måde får mulighed for at sætte fremtidens sundhedsvæsen på dagsordenen, siger han.

WHINN, der er en international vidensfestival med fokus på sundhedsteknologi og sundhedsinnovation, bliver afholdt over 2 dage i november på UCL Seebladsgade. Deltagerne er alt fra erhvervsfolk, udviklere, beslutningstagere, praktikere, uddannelser, klinikere og investorer til de slutbrugere, det hele handler om.

- UCL medvirker sammen med praksis til at udvikle nye løsninger og kompetencer for sundhedsprofessionelle. Vi skal suge ny viden til os. Og vi skal også være med til at skabe ny udvikling og ny viden til gavn for borgere og patienter, siger Mickael Bech.

- Vi skal være med til at udvikle vores professioner, så innovation og teknologier bliver en del af løsningen i en fremtid med et stigende antal patienter med flere kroniske sygdomme, og en fremtid hvor flere behandles i eget hjem, siger Mickael Bech.

WHINN byder på events, udstillinger og skaber netværk

Over 900 deltagere fra virksomheder, kommuner, sygehuse og uddannelsesinstitutioner forventes at være repræsenteret på WHINN i 2020. Her kan de deltage i faglige sessioner, udstillinger, matchmaking og netværksaktiviteter med fokus på sundhed og innovation.

- Feed-backen fra tidligere deltagere har vist sig, at det at afholde WHINN i et utraditionel konference-setup giver en god stemning, og er en god måde at afholde WHINN på fremadrettet, siger Michaela Andersen, chef for WHINN sekretariatet.

- Samtidig er UCL en del af det syddanske, velfærdsteknologiske økosystem. Derfor giver det god mening at flytte afholdelsen af WHINN til UCL’s adresse på Seebladsgade, siger Michaela Andersen.

Hun står i spidsen for vidensfestivalen, der udover UCL også tæller Odense Kommune, Region Syddanmark, Odense Universitetshospital, Welfare Tech, Healthcare Denmark og SDU.

UCL vil med WHINN sætte fokus på det gode værtskab

UCL har store ambitioner med den kommende WHINN-konference. Værtskabet kan nemlig også smitte positivt af på andre end studerende og undervisere fra UCL’s sundhedsuddannelser.

-Vores studerende på vores oplevelsesuddannelser får en meget aktiv rolle i at være med til at udvikle, planlægge og afvikle aktiviteter i forbindelse med WHINN, siger Claus Koch, der er lektor og projektudvikler for UCL’s uddannelser indenfor service- og oplevelsesøkonomi.

-De studerende har et stærkt teoretisk fundament. Hele efteråret får de sammen med erfarne undervisere muligheden for at føre teori ud i praksis og arbejde med det gode værtskab, kunderejser og hvordan events skaber værdi for deltagere og omverdenen, siger Claus Koch, der selv har stor erfaring med at afvikle events.

-Vi vil for eksempel udfordre vores studerende på, hvordan vi kan være med til at gøre WHINN til en del af Odenses identitet, siger han.

WHINN bygger bro mellem behov og viden

WHINN afholdes 24.-26. november 2020 på UCL, Seebladsgade i Odense.

Fokus er i år på, at “WHINN Bridges Tech Needs with Tech Knowledge” med særlig interesse for følgende temaer:

  • Datadreven innovation.
  • Fremtidens sundhedssystem – set fra patientens øjne.
  • Har COVID-19 banet vejen for implementering og forankring af telemedicin?
  • Uddannelse og kompetencer.

Læs mere om WHINN.