Løkke, Ahlers og Aaby vendte store emner med både alvor og højt humør

Humøret var højt, da UCL torsdag fik spændende besøg i Odense. Her bød eftermiddagen på en uformel snak med dagens gæster, som gerne ville høre de studerendes meninger om bl.a. uddannelsessystem og iværksætteri. 

Dato: 25.02.2019

Energifyldt eftermiddag med spændende gæster på UCL Seebladsgade

- Chefen er lidt forsinket, han er nemlig cyklet herover.

Således lagde uddannelses- og forskningsminister Tommy Ahlers ud fra scenen på UCL Seebladsgade i torsdags, hvor han sammen med iværksætter Birgit Aaby og statsminister Lars Løkke Rasmussen lagde vejen forbi campus og de godt 200 fremmødte studerende. Og med de ord blev der fra start skruet helt op for den gode stemning denne sene eftermiddag.

De indledende ord var selvfølgelig en klar reference til statsministerens pressetur om de tre Tour de France etaper, der kommer til Danmark i 2021 - en pressertur som betød, at statsministeren blev lidt forsinket og derfor måtte liste sig ind fra sidelingen undervejs.

Løkke-Ahlers5_1440x810px.jpg

Med billeder fra deltagernes tidlige karriere, barndom og ungdom trillende henover skærmen blev panelet præsenteret for de studerende, der torsdag valgte at bruge deres eftermiddag sammen med dagens gæster. For det er måske ikke den helt traditionelle uddannelses- og karrievej, der har ført paneldeltagerne til de jobs, de har i dag. Og netop uddannelse og karriere var nogle af de emner, der blev debatteret under eftermiddagens tema ’Hvor skal Danmark hen?’.

Store emner med plads til friske bemærkninger

De studerende kunne undervejs stille spørgsmål til panelets deltagere, men de studerende selv blev også bedt om at forholde sig til forskellige emner. Et af spørgsmålene lød på, hvad de studerende selv ville ændre ved uddannelsessystemet, hvis de kunne ændre én ting. Her kom bl.a. iværksætteri, fleksibilitet i uddannelsen, besparelser, SU og uddannelsesloftet på banen – og det førte til mange spændende spørgsmål og svar mellem panelet og de studerende.

Se Fyens Stiftstidendes dækning af eftermiddagen her

Løkke-Ahlers3_1440x810px.jpg

Statsminister Lars Løkke Rasmussen, uddannelses- og forskningsminister Tommy Ahlers og iværksætter Birgit Aaby var på besøg på UCL Erhvervsakademi og Proffesionshøjskole torsdag den 21. februar. 

De tre gæster ville gerne høre de studerendes bud på, hvordan vi bl.a. skaber et bedre uddannelsessystem, hvordan vi skaber et bedre samfund, og hvordan vi gør Danmark mere åbent og attraktivt for iværksættere. 

Fyens Stiftstidende fik også fat i tre af UCL's studerende. Lasse Nielsen, Nanna Jessen og Pelle Hansen blev spurgt til, hvad de gerne ville have ud af have ud af eftermiddagen med panelet. Læs mere i artiklen her

Løkke-Ahlers2_1440x810px.jpg