Næsten 3000 førsteprioritetsansøgere

2991 unge mennesker har sat en af UCL’s uddannelser øverst på kvote 2-ansøgningsskemaet. Dermed ligger UCL på samme niveau som sidste år.

Dato: 22.03.2020 - Forfatter: Kasper Duus

Da klokken passerede 12.00 søndag den 22. marts var 6721 ansøgninger – heraf 2991 førsteprioriteter – tikket ind til UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole. Fristen var blevet udsat en uge på grund af coronasmitten, som blandt andet har betydet fysisk lukning af alle videregående uddannelsesinstitutioner i Danmark.

Rektor Jens Mejer Pedersen er tilfreds med ansøgertallet, som han havde frygtet ville være påvirket af situationen med coronavirus.

- Jeg glæder mig over, at UCL har holdt sit ansøgertal trods den svære situation, som landet står i nu. Vi holder samme niveau som ved kvote 2 i 2019, og det er jeg rigtig glad for. Danmark har brug for alle de fag, vi uddanner til, og fx har de sidste par uger også vist os, hvad det vil sige at have et kompetent sundhedspersonale. På UCL vil vi gøre alt for at Danmark også i fremtiden får professionelt og kompetent personale til hele velfærdsområdet.

Erhvervsakademiuddannelser går frem
Jens Mejer Pedersen hæfter sig ved, at der er fremgang på en række uddannelser, som er møntet på det private arbejdsmarked.

- På flere af vores uddannelser rettet mod erhvervslivet ser vi en fremgang i ansøgertallet. Det er både inden for turisme og salg/markedsføring, men også vores uddannelse i finansøkonomi går stærkt frem. Det er glædeligt, at mange unge fortsat ønsker en karriere i bankverdenen, som på mange måder er under stor forandring, siger han.

Næste gang der er mulighed for at søge ind på én af UCLs uddannelser vil være ved kvote 1 med frist 5. juli 2020.