SIF19: Ny UCL-konference kom flot fra land

Første udgave af Studerendes Innovation og Forskning samlede torsdag mere end 200 deltagere på UCL Campus Seebladsgade. Konferencen sætter fokus på uddannelsernes samarbejde med erhvervslivet.

Dato: 29.01.2019 - Forfatter: Dennis Teilmann Maigaard

Kan man bruge droner til lagerstyring? Øjenskannere til design af øl-etiketter? Eller hvad med nudging til at guide demente sikkert igennem byen?

Det mener en række studerende ved UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskoles erhvervsrettede uddannelser, og torsdag den 24. januar fik de lov at præsentere deres projekter for inviterede virksomheder og samarbejdspartnere.

Mere end 40 spændende og nøje udvalgte bud på fremtidens løsninger inden for robot-, velfærds- og sundhedsteknologi, byggeri, turisme og digital økonomi blev præsenteret på fire forskelige scener.

Studerende på og bag scenen

Forud for de studerendes præsentationer har en stor flok medstuderende knoklet for at planlægge, designe og afvikle konferencen som et led i deres uddannelse.

Rikke N. Christiansen studerer Service, Hospitality and Tourism Management og har fungeret som tovholder og eventkoordinator på Studerendes Innovation og Forskning 2019. Hun ser med stor tilfedshed tilbage på arrangementet.

- Konferencen handlede om at vise, at vi som institution og studerende kan samarbejde med erhvervslivet og tilbyde noget andet, end en traditionel universitetsuddannelse, og det synes jeg, at vi lykkedes med, fortæller hun og fortsætter.

- Jeg synes, at vi fik vist, hvilken værdi vi som studerende kan gå ind og skabe, og hvor bredt vi spænder, afslutter en glad Rikke N. Christiansen.