Stor søgning til ledige studiepladser hos UCL

UCL har de seneste uger modtaget 720 ansøgninger om optagelse på en af de uddannelser, der har ledige studiepladser. Det er væsentligt flere end sidste år. Flere uddannelser har dog stadig ledige pladser.

Dato: 12.08.2022 - Forfatter: Carsten Pico

UCL har i år modtaget mere end 20 procent flere ansøgninger til en ledig studieplads.

Det er resultatet, når man sammenligner antallet af ansøgninger til en af de UCL-uddannelser, der har ledige studiepladser med studiestart i september eller februar for perioden 28. juli til 9. august.

Uddannelserne til lærer, sygeplejerske, socialrådgiver og pædagog tegner sig for næsten 50 procent af ansøgninger til ledige pladser på UCL’s uddannelser.

- Det er virkelig positivt, da samfundet i den grad mangler lærere, pædagoger, sygeplejersker og socialrådgivere. Derfor er vi glade for, at vi formentlig kan fylde vores september-hold op på pædagog-, socialrådgiver- og sygeplejerskeuddannelsen, siger UCL’s rektor Jens Mejer.

- I flere af vores udbudsbyer ser det også ud til, at vi på de uddannelser får fyldt pladserne til vinterstart. Men det vil blive muligt at søge om ledige studiepladser med vinterstart på sygeplejerske-, pædagog- og læreruddannelsen hos UCL. Det samme gælder mange andre af UCL’s uddannelser, siger UCL’s rektor.

Stor efterspørgsel på UCL’s erhvervsrettede uddannelser

Også UCL’s erhvervsrettede uddannelser har fået mange ansøgninger, efter UCL den 28. juli åbnede for muligheden for at søge om optagelse på uddannelser med ledige studiepladser.

De af UCL’s erhvervsrettede uddannelser, der har fået flest ansøgninger til en ledig studieplads er uddannelserne til finansøkonom, datamatiker, bygningskonstruktør, sundhedsadministrativ koordinator, multimediedesigner og markedsføringsøkonom.

- Vi ved, at store dele af erhvervslivet lige nu efterspørger arbejdskraft. Derfor er det glædeligt at se, at ansøgerne søger så bred en pallette af vores erhvervsrettede uddannelser, siger Jens Mejer.

Stadig ledige pladser på flere af UCL’s uddannelser

Hvis du eller en du kender drømmer om at starte på en videregående uddannelse til september, er der fortsat muligt at få drømmen opfyldt.

Vejlederne hos UCL’s Optagelseshotline sidder klar ved telefonerne for at hjælpe potentielle ansøgere med at finde lige præcis den uddannelse, der passer til dem.

Du kan finde en oversigt over, hvilke af UCL’s uddannelser der har ledige studiepladser via nedenstående link.

Ledige studiepladser.