UCL bliver partner i Ensomhedscharter Odense

Ensomhedscharter Odense er et initiativ i Odense Kommune, hvor formålet er, at Odense skal være en by uden ensomhed. 

Dato: 21.12.2022 - Forfatter: Kasper Duus

Tirsdag den 20. december blev UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole partner i Ensomhedscharter Odense, da rektor Jens Mejer Pedersen og forperson for Studenterrådet på UCL, Sussi Graff, sammen med rådmand for Ældre- og handicapforvaltningen, Brian Dybro, underskrev partnerskabsaftalen.

60 partnere mod ensomhed

UCL bliver en del af et partnerskab, som består af 60 odenseanske foreninger og virksomheder, der sammen sætter fokus på kampen mod ensomhed.

På UCL arbejder man målrettet med at skabe forpligtende fællesskaber for de studerende og på den måde modvirke ensomhed. Både ved at indrette fysiske miljøer som indbyder til socialt samvær på campusserne, via sociale arrangementer på campusserne og ved at understøtte foreningsliv blandt de studerende.

For eksempel var 600 studerende for nyligt samlet til en af Danmarks vm-kampe på campus på Niels Bohrs Allé i Odense, hvor arrangementet blev indledt med et foredrag om ”Sportswashing” og efterfulgt af fællesspisning i kantinen.

Som samarbejdspartner i Ensomhedscharter Odense støtter UCL op om tre vigtige værdier. Det er værdier, der både kendetegner det individuelle og fælles arbejde mod ensomhed i bestræbelserne på at gøre Odense til en ensomhedsfri by.

De tre værdier er:

  • Vi skaber anledninger til at mødes.
  • Vi byder velkommen med hjertet.
  • Vi holder fast i hinanden.

Ensomhedscharter Odense