UCL på Folkemødet

Efter to års pause er UCL igen med på det årlige folkemøde, der bliver afholdt i Allinge på Bornholm fra den 16. til 19. juni.

Dato: 15.06.2022 - Forfatter: Winnie Laursen

UCL har i samarbejde med Professionshøjskoen UCN forberedt en paneldebat, der foregår om torsdagen på Folkemødets åbningsdag. Direktør fra UCL Poul Skov Dahl er en af de skarpe debattører, der sammen med blandt andre administrerende direktør for Tænketanken DEA, Stina Vrang Elias skal sætte fokus på, hvordan vi får uddannet arbejdsstyrken, så der er hænder og hoveder nok til de opgaver, der venter nu og i fremtiden.

Markante valg

Debatten hedder ”Livslang læring – mere end bare et slogan?”, og den bliver blandt andet krydret med små film om mennesker, der har truffet markante valg i forhold til uddannelse. Blandt dem er 55-årige Lene Matthiesen, der skiftede tilværelsen som biblioteksassistent ud med drømmen om at blive sygeplejerske.

Hun er nu studerende på sygeplejerskeuddannelsen i Vejle. I linket kan du få et indblik i hendes liv og tanker om at skifte spor midt i livet.

Første del af debatten, der bliver dirigeret af rektor ved UCN Kristina Kristoffersen, kommer også omkring udfordringerne med at rekruttere mennesker med kompetencer, der kan gøre den grønne omstilling mulig, så mangel på teknologisk kendskab ikke bremser en nødvendig udvikling.

I karriere-karrusel med Mia Lyhne

UCL's aftryk på dagen bliver rundet af i samarbejde med Mia Lyhne. Uden at afsløre for meget, kan vi godt sige, at den erfarne skuespiller tager Rosa Lund, markant folketingspolitiker fra Enhedslisten og sundhedsminister Magnus Heunicke på lidt af en tur i karriere-karussellen.

UCL's debat finder sted i Danske Professionshøjskolers fælles telt, hvor der i løbet af Folkemødet også bliver tunet ind på så forskellige emner som klimakrise, pædagogik i en digital verden og kønsdiskussion på uddannelsesinstitutioner.

Debatterne bliver flettet sammen med fællessang, der bliver akkompagneret af en pianist, så der er basis for både god stemning, seriøs diskussion og pleje af politiske og faglige netværk.