UCL-underviser får fornem undervisningspris

Knud Erik Christensen fra UCL’s læreruddannelse bliver i dag tildelt den nystiftede Undervisningsprisen af Uddannelsesministeren. Prisen er en anerkendelse af hans inspirerende, inddragende og nytænkende undervisning.

Dato: 30.09.2020 - Forfatter: Carsten Pico

Kronprinsesse Mary og uddannelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen er onsdag med til at hylde Knud Erik Christensen fra UCL’s læreruddannelse.
Det gør de, når de overrækker ham Undervisningsprisen 2020.

Som kun en ud af to undervisere fra landets professionshøjskoler bliver Knud Erik Christensen tildelt prisen, der inkluderer 500.000 kroner.

- Prismodtagerne har på forskellig vis formået at forny og udfordre traditionelle undervisningsformer – både når det gælder om at involvere de studerende, give feedback og skabe et godt studiemiljø for læring, siger uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen.

- Det er vigtigt med undervisere, der engagerer de studerende og pirrer deres nysgerrighed, så de studerende får endnu mere lyst til studiet og får endnu mere ud af det. Jeg er sikker på, at prismodtagerne vil være en stor inspiration for andre undervisere, siger ministeren.

Knud Erik brænder for fremtidens lærere

For Knud Erik Christensen er arbejdet med at undervise kommende lærere på UCL en passion. Han brænder for sine fagområder billedkunst, læremiddeldesign og playful learning.

Det er vigtigt for ham at klæde de studerende på teoretisk, men det er mindst lige så vigtigt for ham at ruste dem til hverdagen efter uddannelsen.

- Jeg vil gerne sende lærere ud, som har oparbejdet kompetencerne til at kunne håndtere praksis derude, siger Knud Erik Christensen.

Derfor forsøger han at lade de studerende møde virkeligheden i så høj grad som muligt undervejs i uddannelsen. Han har derfor bl.a. lavet samarbejder med museer og skoler, hvor hans lærerstuderende skal udvikle forløb og læremidler for rigtige folkeskoleklasser.

Prisvinder underviser lærerstuderende til perfektion

Det er første gang, at Uddannelsesministeriet uddeler Undervisningsprisen. Det er rektorkollegiet hos Danske Professionshøjskoler, der har indstillet Knud Erik Christensen til prisen.

- Knud Erik Christensen mestrer kunsten at undervise lærerstuderende til perfektion. Han har ambitioner om at holde et højt fagligt niveau i undervisningen og er samtidig tydelig om sine forventninger til de studerende, skriver Danske Professionshøjskoler bl.a. i sin indstilling.

- Han tilbyder ofte de studerende at deltage i workshops eller fokusgrupper uden for undervisningen, og han forventer, at der bliver leveret gode produkter, som han hjælper på vej gennem vedvarende sparring. På den måde er Knud Erik et fagligt fyrtårn for fremtidens lærere, lyder det i indstillingen.

Undervisningsprisen kommer også kolleger og studerende på UCL’s læreruddannelse i Odense til gode. Knud Erik Christensen har valgt at donere penge til, at kunstneren Asbjørn Skou har lavet to store vægmalerier i læreruddannelsens billedkunstlokaler.