Medarbejderdag med fokus på bæredygtighed og grøn omstilling

Tirsdag den 3. oktober var alle UCL's medarbejdere samlet for at sætte endnu mere fokus på bæredygtighed og grøn omstilling.

Dato: 04.10.2023 - Forfatter: Peter Lagoni Garbøl

Der var dømt fuldt fokus på bæredygtighed for mere end 800 kollegaer, da UCL afholdt medarbejderdag på campus på Seebladsgade i Odense.

I fællesskab dykkede alle UCL-medarbejdere ned i emnet om, hvordan vi på UCL kan bidrage til at styrke bæredygtighed og grøn omstilling - et af UCL's fem pejlemærker.

Dagen bød på tre fælles oplæg og hele 24 workshops, som alle tog fat i forskellige vinkler på den store opgave, som ligger foran os alle: den grønne omstilling. Derudover var et hold kompetente serviceøkonomstuderende med til at få dagen til at forløbe gnidningsfrit.

Oplægsholdere med spændende input

Som den første oplægsholder satte klimaaktivist Esther Michelsen Kjeldahl fokus på 'Følelser, mangfoldighed og ansvar i klimakrisen'.

Herefter fortalte professor emeritus og konsulent Jeppe Læssøe om bæredygtig uddannelse, og hvordan vi kan bygge bro over kløften mellem nye pædagogiske idealer og uddannelser.

Som afslutning holdt historiker og tidligere chefredaktør Bo Lidegaard et oplæg under overskriften 'Hvordan kan UCL bidrage til den grønne omstilling?'.

Visioner og drømme

Som en del af programmet nåede alle medarbejdere i løbet af dagen at formulere sin egen drøm om en bæredygtig fremtid - naturligvis skrevet på genanvendt træ.

Alle visionerne blev foreviget foran den store indgang på campus Seebaldsgade, så både medarbejdere, studerende og besøgende kan lade sig inspirere og drømme med.