Ny docent i teknologianvendelse og digitalisering i den offentlige sektor

Anne Marie Dahler er den 1. marts tiltrådt som docent i "Teknologianvendelse og digitalisering i den offentlige sektor" i Afdeling for Anvendt Velfærdsforskning. 

Dato: 06.03.2023 - Forfatter: Kasper Duus

Anne Marie Dahler er leder af forskningsprogrammet "Kommunal forvaltning og praksis" i Afdeling for Anvendt Velfærdsforskning i Området for Kompetence- og Organisationsudvikling. Som docent vil Anne Marie sætte ekstra fokus på teknologi og digitalisering i programmets forskning.

- At der nu er et docentur i "Teknologianvendelse og digitalisering i den offentlige sektor" viser, at UCL prioriterer området. Vi har allerede spændende forskning i gang; lige nu om anvendelse af algoritmer i fagprofessionelt arbejde, og om digitaliseringens konsekvenser for de mest udsatte borgere. Digitalisering og teknologianvendelser har radikale konsekvenser for fagprofessionelt arbejde, for måden vi er borgere på og for vores forhold til velfærdsstaten, så vores ambition er fortsat at bidrage med at skabe viden om digitaliseringens muligheder og konsekvenser, siger Anne Marie Dahler.

Samarbejde med uddannelserne

Docenturet styrker UCL's profil i forskningsfeltet inden for området. Det betyder også, at det er en prioritering, at der skal bygges et forskningsmiljø op, som skal samarbejde med uddannelserne inden for sundheds- og socialområdet, så de står stærkere i forhold til at kvalificere undervisning om digitalisering, og klæde de studerende på til at agere professionelt på en digitaliseret arbejdsplads.

Digitalisering transformerer velfærdsstaten

- I et samfund, der bryster sig af at være det mest digitaliserede i verden, og hvor stort set al kontakt til det offentlige går igennem MitID, er det helt afgørende, at der forskes i hvordan digitaliseringen transformerer velfærdsstaten, vores forhold til velfærdsstaten, det fagprofessionelle arbejde og normerne for hvad det gode fagprofessionelle arbejde er. Det er også helt centralt, at den forskning finder sted i samarbejde med de relevante uddannelser, og at den forankres hos os i professionshøjskolen, der jo netop uddanner til velfærdsprofessionerne. Vi har et særligt ansvar for at forholde os nysgerrigt og kritisk til de forandringer, der sker i mødet mellem borger og velfærdsstat, siger Anne Marie Dahler. 

Hun er uddannet cand.rer.soc. og i 2018 ph.d. fra Syddansk Universitet.

Kommunal forvaltning og praksis