Ane Halsboe-Jørgensen besøgte UCL

Mandag den 18. november var uddannelses- og forskningsminister, Ane Halsboe-Jørgensen, på besøg på UCL for at høre om læreruddannelsen og møde studerende, undervisere og ledelse.

 

Dato: 19.11.2019 - Forfatter: Kasper Duus

Ane Halsboe-Jørgensen lagde mandag vejen forbi UCL i Odense i tre timer. Hun havde først et frokostmøde med rektor Jens Mejer Pedersen og direktør Charlotte Høy Worm, forskningschef Thomas Illum Hansen og forskningsleder Marie Falkesgaard Slot. Her diskuterede de blandt andet overgangen fra læreruddannelse til lærerjobbet samt koblingen mellem uddannelsen og forskningsaktiviteter.

Efter mødet deltog ministeren i en undervisningslektion i faget "Lærerens grundfaglighed" med førsteårsstuderende, hvor emnet "klasseledelse" blandt andet var på programmet.

Derpå mødtes Ane Halsboe-Jørgensen med seks undervisere fra læreruddannelsen, og til slut inviterede hun de studerende til debat om læreruddannelsen og trivsel. 

Under debatten kunne de studerende via deres telefoner give udtryk for, hvad der optager dem på uddannelsen. Svarene blev samlet og vist på en skærm. Blandt ønskerne til en bedre uddannelser var både mere praktik og mere undervisning.

- Jeg er meget interesseret i, at vi får den bedste læreruddannelse, sagde Ane Halsboe-Jørgensen.

- Det er en del af en samlet tur rundt i landet, hvor jeg snakker med lærerstuderende, undervisere og ledelser for at finde ud af, hvordan vi gør uddannelsen endnu bedre og endnu tættere knyttet til den skole, de unge mennesker skal ud og undervise i.