Ny hjemmeside skal hjælpe idrætslærere med at indkludere alle elever

Forsknings- og Innovationscenter for Idræt, Bevægelse og Læring (FIIBL) har i samarbejde med en række partnere udviklet et helt nyt online univers til landets idrætslærere. Den nye hjemmeside skal hjælpe idrætslærerne med konkret vejledning til at inkludere alle elever i folkeskolens idrætsundervisning.

For mange idrætslærere er det især en udfordring at inkludere elever med særlige behov som fx fysiske og psykiske handicap. Men nu er der hjælp at hente, når hjemmesiden www.tibis.dk går i luften netop som det nye skoleår starter.

Dato: 13.08.2019 - Forfatter: Kasper Duus

”Med tibis.dk ønsker vi at imødekomme efterspørgslen fra såvel ministeriet som skolerne, når det gælder konkrete muligheder og løsninger til at sikre alle elevers deltagelse i grundskolens idrætsundervisning”, fortæller Søren Smedegaard, projektleder for TIBIS.

Gratis vejledninger og e-læringsmodul

Hjemmesiden er frit tilgængelig for alle skoler, idrætslærere, pædagoger, professionsuddannelser mv. Blandt andet kan idrætslærere – på tværs af årgange – finde materialer, vejledninger og inspiration til, hvordan man kan understøtte alle elevers deltagelse i idræt.

Siden tilbyder også et omfattende og gratis e-læringsmodul, hvor idrætslærere og skoler kan blive klogere på inklusion i idræt, aktivitetstilpasninger, forskellige typer af handicap og meget mere. Derudover indeholder siden også moduler målrettet lærer- og pædagoguddannelsen, så fremtidens lærere og pædagoger kan indarbejde en inkluderende idrætspraksis i grundskolen.

”Tibis.dk bidrager ikke alene med viden om og praktiske ideer til inklusionen af elever med forskellige former for fysiske og psykiske handicap, men giver også mulighed for målrettet kompetenceudvikling gennem e-læringsmodulerne for både studerende under uddannelse såvel som for det pædagogiske personale, der står med de daglige udfordringer, siger Søren Smedegaard.

Stærk partnergruppe bag projektet

Hjemmesiden er en del af projektet ”Tilpasset Idræt og Bevægelse i Skolen”, der støttes af Undervisningsministeriet.

Siden er udviklet i et tæt samarbejde mellem FIIBL, Institut for Idræt og Biomekanik ved Syddansk Universitet, UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole, Parasport Danmark, Videnscenter om Handicap, Professionshøjskolen UCN/ Fysioterapeutuddannelsen, KOSMOS/UCSYD samt Byskovskolen afd. Asgård.

For mere info om projektet ”Tilpasset Idræt og Bevægelse i Skolen” kontakt:

Søren Smedegaard, projektleder og lektor

Forsknings- og Innovationscenter for Idræt, Bevægelse og Læring (FIIBL)

E-mail: sosm@ucl.dk

Mobil: 28 66 88 84

 

Se den nye hjemmeside for TIBIS her: www.tibis.dk

Søren Smedegaard Uddannelseschef for Læreruddannelserne i UCL