Ny pædagoguddannelse målrettet akademikere

Uddannelses- og Forskningsministeriet har i dag givet tilsagn til, at UCL kan udbyde en ny meritpædagoguddannelse, som henvender sig målrettet til akademikere, der ønsker at sadle om på grund af for eksempel ledighed.

Dato: 05.05.2022 - Forfatter: Kasper Duus

Sporskiftemodel er ny vej til pædagoguddannelsen

Den nye model er skræddersyet til dem, der allerede har minimum en anden bacheloruddannelse, og som dermed kan få merit for dele af uddannelsen.

- Vi er rigtig glade for muligheden for at udbyde sporskiftemodellen på pædagoguddannelsen. Hvis vi skal løse rekrutteringsudfordringen på pædagogområdet, skal vi tilbyde flere veje ind i professionen, og der er sporskiftemodellen en rigtig god model, siger Anders Nørgaard uddannelseschef for pædagoguddannelsen på UCL.

Ansat som pædagogmedhjælpere under studiet

Den nye uddannelse varer 2,5 år, hvor den normale pædagoguddannelse tager 3,5 år. Samtidig får de studerende praktisk erfaring ved at arbejde lønnet som pædagogmedhjælpere ved siden af studiet.

- På UCL har vi allerede to udbud af meritpædagoguddannelsen, og vi arbejder løbende på at udvikle og tilpasse vores tilbud i samarbejde med blandt andet regionen og kommunerne i vores dækningsområde, siger Anders Nørgaard.

En analyse fra Damvad Analytics viser, at Danmark i 2023 vil mangle godt 13.000 uddannede pædagoger.

UCL vil udbyde den nye meritpædagoguddannelse fra 2023, hvor de første studerende vil have studiestart i februar.

Læs mere om UCL's nuværende meritpædagoguddannelse

Anders Nørgaard Uddannelseschef for Pædagoguddannelserne i UCL