UCL indstilller undervisere til national undervisningspris

Uddannelses- og Forskningsministeriet uddeler nationale priser for fremragende undervisning til undervisere på de videregående uddannelser. 

Dato: 15.10.2019 - Forfatter: Kasper Duus

Det sker første gang i 2020, hvor hver pris er på 500.000 kroner og tildeles særligt dygtige og engagerende undervisere, som på ekstraordinær vis bidrager til god undervisning på de videregående uddannelsesinstitutioner i Danmark.

To undervisere fra uddannelsesinstitutionerne under Danske Professionshøjskoler eller fra Den Frie Lærerskole vil modtage prisen i marts 2020. Prismodtagerne bliver udpeget af et prisudvalg under Danske Professionshøjskoler, og vil få overrakt prisen af blandt andet Uddannelses- og Forskningsministeren.

Indstillet af de studerende

Fra midt september til den 1. oktober har studerende fra alle uddannelser ved UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole haft mulighed for at indstille undervisere. Der er kommet 19 indstillinger fra studerende. 

- Det er dejligt, at blive bekræftet i, at UCL har fremragende undervisere og vores studerende har øje for det. Det glæder mig også meget, at de studerende er optaget af, at underviserne bliver anerkendt for deres meget betydningsfulde arbejde, siger rektor Jens Mejer.

Et udvalg, bestående af 2 studerende, en fra aftagerfeltet og et direktionsmedlem har behandlet de indkomne indstillinger og peget på 3 undervisere, som nu indstilles til den nationale pris. 

  • Andrea Cirone Nørregaard, der underviser på multimediedesigneruddannelsen.
  • Knud Erik Christensen, der underviser på læreruddannelsen.
  • Christina Haandbæk Schmidt, der er forsker i Anvendt Forskning i Pædagogik og Samfund og underviser på pædagoguddannelsen.

Læs mere om de nationale undervisningspriser på Uddannelses- og forskningsministeriets hjemmeside.