UCL og Kold College indvier GastroLab

Smagen er i centrum i det nye GastroLab – en kombination af et køkken og et laboratorium.

”Den der smager noget, lærer noget”, siger Morten Christensen, gastrofysiker og underviser på UCL. Han er en af drivkræfterene bag det nye GastroLab, som er blevet til i et samarbejde mellem UCL og Kold College. GastroLab blev indviet ved en reception den 20. juni på Kold College i Odense.

Dato: 20.06.2019 - Forfatter: Kasper Duus

Verdens største laboratorie

Ved invidelsen bød Ole G. Mouritsen, professor og centerleder i Smag for Livet, velkommen i de nye lokaler på Kold College. Køkkenet er verdens største laboratorium, sagde han, da alle mennesker jo har et køkken. Han glædede sig over, at det nye køkkenlaboratorie vil blive fyldt med studerende, lærlinge, undervisere og forskere fremover. 

Morten Christen holdt et oplæg om, hvordan GastroLab skal bruges i undervisningen og introducerede begrebret gastrofysik som en fordybelse i madens egenskaber.

Efter talerne var der mulighed for at udforske forskellige smage, sætte tænderne i blæksprutte og tanglakrids eller studere mayonnaise i et mikroskop.

Smag for Livet

Smag for Livet er et landsdækkende forsknings- og formidlingscenter med fokus på madens smag som central drivkraft for livsglæde, sundhedsfremme, læring, dannelse, madhåndværk og brobygning.

Centret er stiftet i 2014 med støtte fra Nordea-fonden og har sekretariat på UCL med adresse på Kold College.