UCL og robotvirksomheden KUBO laver nyt stærkt samarbejde

Studerende fra UCL skal sammen med robotvirksomheden KUBO udvikle ny teknologi, der klæder børn på til en fremtid, hvor teknologi overtager mange job og dagligdags gøremål.

Dato: 07.12.2018 - Forfatter: Carsten Pico

De børn, der bliver født i dag kan se frem til et liv, hvor ny teknologi vil sætte dagsordenen for det arbejdsmarked og den hverdag, de bliver en del af.

Derfor er der bl.a. behov for flere lærere og pædagoger, som kan klæde de kommende generationer på til den virkelighed.

Det er en væsentlig årsag til, at UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole har indgået et nyt samarbejde med robotvirksomheden KUBO, der arbejder med teknologier, hvor børn lærer at programmere og kode, allerede før de har lært at stave.

- Den teknologiske og digitale udvikling går stærkt. Også inden for de professioner, vi uddanner til. Derfor er vi nødt til at udvikle vores uddannelser, så vores dimittender for eksempel kan være med til at tage ansvar for at ruste børn og unge til den teknologiske fremtid, siger UCL’s rektor Erik Knudsen.

UCL-studerende er med til at udvikle ny teknologi

UCL og KUBO har indgået en aftale, der foreløbig løber til 2020. Og ambitionerne er store.

- Sammen med KUBO vil vi skabe miljøer, hvor vores studerende kan arbejde med KUBO’s teknologier, siger Erik Knudsen.

- Vores studerende skal hjælpe med at udvikle og afprøve teknologier, der kan bruges i for eksempel skoler og børneinstitutioner. Det vil styrke de studerendes teknologiforståelse, siger rektoren.

- Samtidig har vi forskere og undervisere med i projektet, så vi kan få ny viden. Den viden kan være med til at udvikle UCL’s uddannelser i forhold til behovet for øget teknologiforståelse, og hvordan teknologien kan være med til at understøtte faglighed og læring, siger Erik Knudsen.

- KUBO er en attraktiv partner, der har vundet flere, flotte priser. Vi håber, at vi med samarbejdet kan skabe en stærkere position for UCL og få endnu flere samarbejdsaftaler med teknologivirksomheder, da vi ser et stort potentiale inden for det felt i forhold til mange af vores uddannelser, siger han.

KUBO ser stort potentiale i samarbejdet med UCL

Samarbejdet mellem UCL og KUBO har allerede ført til etablering af et læringsfællesskab for studerende. Ved siden af studiet arbejder de studerende over en længere periode med at kvalificere KUBO’s produkter.

Initiativet skal være med til at afprøve og udvikle nye retninger for uddannelsesudvikling hos UCL. Samtidig ser KUBO et stort potentiale i inddragelsen af de studerende og UCL i det hele taget.

- Vi vil være danske skolers stærkeste samarbejdspartner i forhold til kodning i indskolingen. Der sker rigtig meget på det område. Hvis vi skal leve op til den ambition, er det vigtigt, at vores virksomhed er tæt på vidensinstitutioner, siger Daniel Lindegaard, der er medstifter og vicedirektør hos KUBO.

- UCL’s forskere og studerende kommer med en nysgerrighed og faglighed. De kan være med til at innovere og tilpasse vores produkter. På sigt forventer jeg, det vil øge vores muligheder for at udvikle produkter, der kan bruges til endnu flere ting ude i folkeskolerne. Så jeg ser rigtig meget frem til samarbejdet, siger Daniel Lindegaard.