Populær efterskoleforstander skal styrke UCL-uddannelser i Svendborg

Vejstrup Efterskoles nuværende forstander Michael Bjørn får nyt job hos UCL. Her skal han være med til at styrke UCL’s samarbejde med lokale og regionale uddannelsesmiljøer herunder idrætsefterskoler og -højskoler, så UCL’s nye campus i Svendborg kommer godt fra start.

Dato: 16.05.2024 - Forfatter: Carsten Pico

Michael Bjørn skal i sin nye stilling hos UCL bl.a. arbejde med at understøtte rekruttering af studerende til pædagoguddannelsen og den kommende læreruddannelse i Svendborg, der rykker ind i en ny campus på havnen i Svendborg i 2026.

Derudover skal han være med til via samarbejder med idrætsefterskoler og -højskoler at skabe nye muligheder for pædagog- og lærerstuderende hos UCL.

Michael Bjørn, der de seneste 10 år har været forstander hos Vejstrup Efterskole, starter i den nye stilling efter sommerferien. Og han glæder sig til udfordringen.

- Jeg har et stort netværk og mange års erfaring, som jeg kan bruge til at bidrage til rekrutteringen ved at få sat fokus på det betydningsfulde arbejde, der ligger i at være lærer og pædagog, siger Michael Bjørn.

UCL i Svendborg står over for nogle spændende år

Uddannelsescheferne for pædagog- og læreruddannelsen hos UCL glæder sig til det kommende samarbejde, der skal understøtte UCL’s satsning på Sydfyn.

- Vi står foran nogle spændende år med en ny og attraktiv campus på havnen i Svendborg, siger Anders Nørgaard, uddannelseschef for Pædagoguddannelserne i UCL.

- Vi har haft et fantastisk samarbejde med Svendborg Kommune om etableringen af den nye campus. Vi er derfor glade for, at vi har kunnet tiltrække en kapacitet som Michael Bjørn til at arbejde med rekruttering til både pædagoguddannelsen og den kommende læreruddannelse, siger han.

Fokus på at skabe god start for den nye campus

Den kommende læreruddannelse i Svendborg forventes at starte op i 2026 samtidig med den nye campus tages i brug. Derfor er timingen med ansættelsen af Michael Bjørn god, mener Søren Smedegaard, uddannelseschef for Læreruddannelserne i UCL.

- Vi glæder os meget til at få en læreruddannelse til Svendborg, og vi tager det seriøst at få skabt et solidt grundlag for at komme godt fra start med Svendborgs nye campus, siger Søren Smedegaard.

- Med næsten 10 års erfaring som forstander på en idrætsefterskole har Michael Bjørn et enestående netværk i det sydfynske. Han har også et indgående kendskab til væsentlige målgrupper for vores pædagog- og læreruddannelser, som har og får en stærk bevægelsesprofil, siger han.

Michael Bjørn har erfaring fra UCL-regi

Michael Bjørn har tidligere i en årrække været ansat i UCL-regi.

Han har været uddannelsesleder på lærer- og pædagoguddannelsen på det tidligere Skaarup Seminarium, og han var i sin tid medinitiativtager til at få pædagoguddannelsen til Sydfyn og Skaarup Seminarium.

Derudover har han også arbejdet med uddannelsesudvikling i UCL-regi.

Michael Bjørn starter i sin nye stilling hos UCL pr. 1. august.