Diplom i socialformidling skaber karriereskifte

Kom og hør om diplomuddannelsen, der for Bernt Andersen har været springbræt til beskæftigelsesområdet, efter en mangeårig karriere i det private. Måske er uddannelsen også relevant for dig eller dine medarbejdere?

Dato: 26.10.2018 - Forfatter: Anne Mygind Brodersen

Mød forskere og konsulenter på informationsmøde

Når Bernt Andersen, tidligere fællestillidsrepræsentant hos Danish Crown, skal sætte ord på, hvad der for år tilbage drev ham i retning af Diplomuddannelsen i socialformidling, falder svaret prompte:

- Jeg vil gøre en indsats for de mennesker, som mister deres arbejde, bl.a. på grund af nedslidning. Det er ikke bare tab af arbejde, men også tab af identitet, siger Bernt Andersen.

Diplomuddannelsen i socialformidling førte til et karriereskifte for fynboen. Danish Crown blev skiftet ud med et job som virksomhedskonsulent i Jobcenter Nordfyn, hvor han gennem flere år  hjulpet folk ud på arbejdsmarkedet.

Viden, der får folk i job

Han er ikke i tvivl om udbyttet af diplomuddannelsen.

- Uddannelsen har lært mig at bruge lovgivningen optimalt og finde løsninger, så flest muligt kommer hurtigt i arbejde, siger Bernt Andersen og fortsætter:

- Det handler i høj grad om at forstå, hvordan loven og systemet grundlæggende virker på de borgere, som du skal hjælpe.

Uddannelsen gav ham rygstødet

Karriereskiftet fra det private til det offentlige tilskriver Bernt Andersen i dag diplomuddannelsen. Og det er han ikke ene om.

Mange andre er, når de går i gang med uddannelsen allerede ansat inden for beskæftigelses- eller socialområdet. Her er uddannelsen en vej til opkvalificering og nye arbejdsopgaver.

- For mig at se evner uddannelsen at bygge bro, hvor du både forstår systemet fra det offentliges og fra borgerens side. Når du forstår, hvorfor der er mennesker, som giver op i mødet med systemet, så ved du også, hvordan du kan hjælpe, siger Bernt Andersen.

Den 15. november 2018 afholder UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole informationsmøde om Diplomuddannelsen i socialformidling. Alle med interesse for uddannelsen er velkommen.

Fakta om Diplomuddannelsen i socialformidling

Diplomuddannelsen i socialformidling er målrettet ansatte inden for social- og beskæftigelsesområdet, som har brug for at styrke deres kompetencer i bl.a. lovgivningens rammer inden for social- og beskæftigelsesområdet.

Du opnår øget indsigt i sagsbehandling, udvikling af socialt arbejde og henter viden om arbejdsmetoder og rammer på beskæftigelsesområdet. Diplomuddannelsen i socialformidling består af syv moduler om omfatter 60 ECTS.