UCL hjælper kommune i kampen mod coronavirus

UCL's sygeplejerskeuddannelse udlåner simulationsudstyr, der kan være med til at styrke Kolding Kommunes kamp mod coronavirus.

Dato: 26.03.2020 - Forfatter: Carsten Pico

UCL har lavet en aftale med Kolding Kommune, der låner 3 simulationsarme, som kommunen skal bruge i efteruddannelse af sygeplejersker.

- Vi vil kompetenceudvikle sygeplejersker i sygeplejen og på plejecentre, så flere patienter hurtigere kan komme hjem og blive passet, siger Lilly Ravnsbæk-Toft, leder af akutteamet og specialfunktioner i sygeplejen i Kolding Kommune.

- Det vil kunne mindske presset på sygehusene, og give dem kapacitet til at tage sig af de svært syge herunder corona-patienter, siger hun.

Mere end 60 sygeplejersker efteruddannes i denne uge

- Allerede i denne uge bliver 48 sygeplejersker fra kommunen og 20 sygeplejersker fra plejecentrene oplært til opgaven. De skal bl.a. lære at lægge venflon, der kan bruges til at give væske og medicin til patienter, der er i en tilstand, hvor behandlingen med fordel kan foregå i eget hjem, siger Lilly Ravnsbæk-Toft.

- Vi er rigtig glade for, at UCL kan udlåne simulationsarmene til os, så vores sygeplejersker kan øve sig i at lægge et venflon på dem, siger Lilly Ravnsbæk-Toft.

Allerede fredag forventer Kolding Kommune at kunne behandle flere borgere i eget hjem intravenøst med væske eller antibiotika.

UCL er glade for at kunne hjælpe Kolding Kommune

Kolding Kommune er glade for samarbejdet, og det er UCL også.

- Vi bruger ikke simulationsudstyret i øjeblikket, da vores studerende er sendt hjem, siger uddannelsesleder Britta Bang Larsen fra UCL’s sygeplejerskeuddannelse.

- Vi er glade for, at vi kan hjælpe i en situation, hvor sundhedssystemet er presset. Det er helt naturligt for os, at vi styrker mulighederne for, at uddannede sygeplejersker kan blive kompetenceudviklet, siger Britta Bang Larsen.