UCL-studerende er med i kampen om DM i entreprenørskab

6 studerende fra UCL’s sundhedsuddannelser er med i kampen om at komme med til DM i Entreprenørskab. Onsdag skal de prøve at kvalificere sig via et regionalt mesterskab.

Dato: 28.04.2020 - Forfatter: Carsten Pico

To grupper af studerende fra UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole er med i kampen om 50.000 kr og titlen som Danmarksmester i entreprenørskab.

Onsdag 29. april er de to grupper med ved de regionale mesterskaber, som afholdes tre steder i landet.

De 20 bedste teams fra korte og mellemlange videregående uddannelser deltager i Danmarksmesterskabet.

Vinderen får ud over æren og 50.000 kr. også lov til at repræsentere Danmark ved EM i Entreprenørskab.

Patienter kan få hjælp til at medicinere sig selv

Den ene gruppe består af 5 UCL-studerende fra hhv radiograf-, sygeplejerske-, bioanalytiker- og ergoterapeutuddannelsen.

Gruppens idé hedder Chip-Cath. Ideen skal både skabe mere sikkerhed og gøre det lettere for patienter med indopererede kateter at få injiceret medicin derhjemme.

- I forbindelse med en pumpe til intravenøs behandling er vores idé et CVK-lignende kateter, som måler udvalgte data uafbrudt og injicere medicinen. Måleren sidder i forbindelse med det indopererede kateter og vil videregive informationer til en app, fortæller gruppen om deres idé.

- Sygehuset vil modtage al den indsamlede data, mens patienten kun vil modtage den nødvendige data. Meddelelser til patienten kan handle om til- og frakobling af medicin, alarmer, temperatur, infektionstal osv, fortæller gruppen.

Gruppen har også udtænkt en måde, hvorpå patienten lettere kan give sig selv medicin.

App skal hjælpe patienter med at passe på sig selv

Valentina José Rubilar Sanchez er sygeplejerskestuderende og stiller op på egen hånd til entreprenørmesterskabet.

Hendes idé, der har navnet Vidakit, består af et kit og en app. Derudover medfølger redskaber, som kan bruges til at tage blodprøver med.

Ved hjælp af Vidakit kan man lære at passe på sin sundhed hjemmefra.

Kittet er elektronisk udstyret med et system, som kan analysere blodprøver med henblik på at finde manglende vitaminer, mineraler og infektionstal (CRP). Resultaterne kan sendes til Vidakit-appen via bluetooth.

Appen kan videresender besked til lægen, når det drejer sig om et forhøjet CRP-værdi og manglende mineraler/vitaminer, da det er tegn på, at der er noget, som ikke fungerer i kroppen.

På grund af corona bliver dette års mesterskaber afholdt online.