UCL-studerende kvalificerer sig til DM i Entreprenørskab

5 studerende fra UCL's radiograf-, sygeplejerske-, bioanalytiker- og ergoterapeutuddannelse har kvalificeret sig til DM i Entreprenørskab.

Dato: 01.05.2020 - Forfatter: Carsten Pico

Corona-situationen stoppede heldigvis ikke den regionale kvalifikationskonkurrence til DM i Entreprenørskab, der onsdag blev afviklet online.

5 studerende fra UCL's radiograf-, sygeplejerske-, bioanalytiker- og ergoterapeutuddannelse vandt i kategorien Lifetech og har dermed kvalificeret sig til DM.

Ved DM kæmper UCL-gruppen mod 20 grupper af studerende fra korte og mellemlange videregående uddannelser i hele Danmark.

Vinderen af DM får ud over æren og 50.000 kr. også lov til at repræsentere Danmark ved EM i Entreprenørskab.

Stor ros fra dommerkomite til UCL-studerende

Dommerpanelet ved de regionale mesterskaber har stor ros til UCL-gruppen.

- Holdet bag Chip-Cath har haft fokus på forbedring og optimering af menneskers livs- og sundhedsmæssige udfordringer indenfor medicinering, skriver dommerkomiteen.

- Med Chip-Cath er det nemmere, hurtigere og mere sikkert for mennesker at modtage den korrekte dosis af medicin uden at skulle være afhængig af transport til lægen eller fejlmedicinerer sig selv.

- Deres produkt er innovativt og har et stort potentiale. Hvis holdet forfølger deres mål, kan dette blive endnu et globalt anerkendt dansk produkt. Produktet er ikke kun til gavn for sundhedsvæsnet, men også for andre erhverv såsom sport og landbrug, skriver dommerkomite.

Patienter kan få hjælp til at medicinere sig selv

Gruppens idé Chip-Cath skal både skabe mere sikkerhed og gøre det lettere for patienter med indopererede kateter at få injiceret medicin derhjemme.

- I forbindelse med en pumpe til intravenøs behandling er vores idé et CVK-lignende kateter, som måler udvalgte data uafbrudt og injicere medicinen. Måleren sidder i forbindelse med det indopererede kateter og vil videregive informationer til en app, fortæller gruppen om deres idé.

- Sygehuset vil modtage al den indsamlede data, mens patienten kun vil modtage den nødvendige data. Meddelelser til patienten kan handle om til- og frakobling af medicin, alarmer, temperatur, infektionstal osv, fortæller gruppen.

Gruppen har også udtænkt en måde, hvorpå patienten lettere kan give sig selv medicin.