Stort velfærdsprojekt skudt i gang ved årsskiftet

Projektet VISER er sat i søen, og projektleder Søren Møller Parmar-Sielemann ser frem til at indfri projektets delmål i 2024.

Dato: 03.01.2024 - Forfatter: Lasse Wraae

UCL og fem kommuner fik sidste år tildelt 18,6 millioner kroner af Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse til seks nye velfærdsteknologiske projekter, som har navnet VISER - Velfærdsteknologisk Implementering, Skalering og Erhvervsfremme.

UCL er som uddannelses- og forskningsinstitution tovholder på VISER og skal samarbejde med kommunerne om at implementere og skalere velfærdsteknologiske løsninger i sundheds- og omsorgssektoren.

Og i det nye år kickstartes VISER’s indledende arbejde.

- Jeg glæder mig til at indfri vores ambitioner, hvilket er noget, der kommer kommunerne og velfærdsteknologiske virksomheder, vores økonomiske partnere, til gode. Vi får bidraget med UCL’s viden og vores økonomiske partnere får sat gang i nogle værdigivende aktiviteter i forhold at hjælpe at levere en god, offentlig service til deres borgere, siger Søren Møller Parmar-Sielemann, chefkonsulent hos UCL og projektleder på VISER.

Ifølge Søren Møller Parmar-Sielemann skal UCL i det nye år sammen med kommunerne og virksomhederne planlægge, hvordan implementerings- og skaleringsforløbet skal køre. Det samme gælder planlægningsfasen i forhold til, hvordan projekterne skal drives.

 - I 2024 er der en del af vores mål, vi skal levere på, siger Søren Møller Parmar-Sielemann.

Udbrede velfærdsteknologi 

VISER består af seks underprojekter, som fokuserer på implementering og skalering af velfærdsteknologi i kommunerne. Formålet med VISER er at udbrede velfærdsteknologi i Danmark, som kan være med til at løse kommunernes udfordringer med fremtidens plejebehov.

Projekterne handler fx om medicinrobotter, skærmbesøg og digital træning.

- I VISER støtter vi implementering og skalering af velfærdsteknologi i kommunerne ved at anvende den nyeste forskning på området. Samtidig kommer vi helt tæt på virkeligheden og udviklingen til gavn for både nuværende og fremtidige studerende, men også det samfund, vi er en del af, sagde Poul Skov Dahl, direktør for Kompetence- og Organisationsudvikling hos UCL, i en pressemeddelelse.

VISER er et 3-årigt projekt og løber fra 1. januar 2024 til 31. december 2026. Det er Nordfyns, Nyborg, Assens, Faaborg-Midtfyn og Helsingør Kommune, UCL skal samarbejde med. 

Illustrationen er lavet med Adobe Firefly.