Styrket legeforskning på UCL: Ny docent i leg og børne- og ungdomskultur

Ph.d. Helle Hovgaard Jørgensen er ansat som ny docent i leg og børne- og ungdomskultur på UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole, hvor hun hidtil har arbejdet som lektor og forsker inden for dagtilbud og barndomspædagogik.

Dato: 01.03.2023 - Forfatter: Eva Rymann

Helle Hovgaard Jørgensen arbejder bl.a. i det landsdækkende projekt Playful Learning, som skal give lærere og pædagoger metoder og kompetencer til at lære gennem leg i dagtilbud og grundskole. Hun er også tilknyttet projektet Legekunst samt forsknings- og udviklingsprojektet Science og leg, der undersøger børns leg og pædagogers praksis i forhold til naturfaglige fænomener.

Desuden har hun ekspertise inden for børns leg med digitale medier, som hun har nærstuderet i forbindelse med sit ph.d.-arbejde.

Forskningschef: Det bliver ikke kedeligt

Forskningschef for området for pædagogik og samfund Thomas Illum Hansen er meget tilfreds med ansættelsen:

- Helle Hovgaard Jørgensen er kendt for sin tilgang til forskning inden for leg, digitale medier og børne- og ungdomskultur, der er kendetegnet ved et særligt fokus på legekraft, fabulerende lege og legekvaliteter, men også digital leg. Hvis man smager på de ord, får man en fornemmelse af, at det ikke bliver kedeligt, når vi med Helles kvalifikationer styrker de legende, skabende og æstetiske tilgange – både i relation til vores forskning og vores uddannelser, siger Thomas Illum Hansen.

Helle Hovgaard Jørgensen tiltræder som docent i dag, 1. marts.