Succesinstruktør filmer storfilm med Mads Mikkelsen på UCL

Flere af den danske filmbranches topskuespillere brugte det meste af mandagen på UCL i Odense, hvor de var med til optagelserne til en ny dansk storfilm.

Dato: 15.01.2020

UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole kan i julen 2020 se frem til at blive del af en årets formentlig mest populære danske film.

I hvert fald hvis det går som det plejer, når skuespillerne Mads Mikkelsen og Nikolaj Lie Kaas og succesinstruktøren Anders Thomas Jensen laver film sammen.

Mandag gik de i gang med optagelserne til en ny dansk storfilm med titlen Retfærdighedens ryttere. Og de første optagelser til filmen blev lavet på UCL på Niels Bohrs Allé i Odense.

- Jeg blev kontaktet af filmselskabet Zentropa i efteråret. De ville høre, om vi var interesserede i at lægge hus til optagelser til en ny stor dansk film, siger Lena Busch Nielsen, uddannelseschef på Sygeplejerskeuddannelsen i Odense.

- Vi sagde ja. Herefter har de været ude og besøge os 4 gange med instruktør og kamerafolk for at se vores hus igennem for gode steder at filme, inden de mandag filmede en hel dag hos os, siger uddannelseschefen.

UCL blev valgt blandt flere potentielle optagesteder

Instruktør Anders Thomas Jensen, Mads Mikkelsen og Nikolaj Lie Kaas står bag flere af dansk films mest grovkornede komedier. Bl.a. Blinkende lygter, Adams Æbler og De grønne slagtere.

Retfærdighedens ryttere beskrives også som en komedie. I filmen udspiller der sig nogle scener, hvor patienter strømmer ind på en sygehusafdeling efter, at der er sket en ulykke. Det er her UCL kommer ind i billedet.

- Zentropas location scout havde haft kig på flere forskellige optagesteder på Fyn. På sygeplejerskeuddannelsen har vi en masse redskaber og senge i vores simulationslokaler, som de kunne bruge, siger Lena Busch Nielsen.

- Det endte med, at alt udstyret blev flyttet til en gang i den blok, hvor sygeplejerske- og ergoterapeutuddannelsen holder til, og den gang blev lavet om til en sygehusafdeling, siger hun.

4 af landets mest populære skuespillere er med

Filmen handler om den udstationerede militærmand Markus, som må tage hjem til sin teenagedatter Mathilde, da hans kone dør i en tragisk togulykke.

Det ligner en tilfældighed, indtil matematiknørden Otto dukker op med sine to excentriske kollegaer Lennart og Emmenthaler. Otto var selv passager på det forulykkede tog og er overbevist om, nogen må stå bag.

Filmens uortodokse helte spilles af et firkløver af landets mest populære danske skuespillere: Mads Mikkelsen i rollen som Markus, Nikolaj Lie Kaas spiller Otto, Lars Brygmann er Lennart mens Nicolas Bro er Emmenthaler.

Retfærdighedens ryttere har biografpremiere den 25. december.