UCL indgår partnerskab med Røgfri Fremtid

UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole bliver partner i Røgfri Fremtid, som arbejder for at færre børn og unge skal udsættes for røg. UCL har siden 2020 været en røgfri uddannelsesinstitution.

Dato: 18.01.2023 - Forfatter: UCL

Den 1. august 2020 blev UCL røgfri på alle matrikler, som en af de første videregående uddannelsesinstitutioner I Danmark. Ungdomsuddannelserne er blevet røgfri og mange af de arbejdspladser, professioner og erhverv, som UCL uddanner til, er røgfri. Derfor gav det rigtig god mening, at UCL også skulle være røgfri.

Fællesskaber uden røg

På UCL handler det ikke kun om at lave forbud mod rygning, men også lave tilbud om sociale arrangementer og fællesskaber for studerende uden røg. For UCL er det derfor logisk at indgå i partnerskab med Røgfri Fremtid, som et skridt i det fortsatte arbejde med at sikre et røgfrit UCL.

- UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole støtter Røgfri Fremtid og visionen om at sikre børn og unges sundhed uden rygning. Vi har derfor fokus på at skabe et røgfrit studie- og arbejdsmiljø hos os selv, så vores studerende bliver gode rollemodeller for de børn og unge, de møder som professionelle, siger rektor Jens Mejer Pedersen.

- Vi er rigtig glade for, at UCL har valgt at blive partner i Røgfri Fremtid. Børn og unge har ret til at vokse op uden røg, så de skal naturligvis også kunne uddanne sig uden røg. Det er skønt at UCL bidrager til at skabe en røgfri fremtid, siger projektchef Niels Them Kjær fra Røgfri Fremtid.

Partnerskabet ”Røgfri Fremtid” er dannet af Kræftens Bekæmpelse og TrygFonden med inspiration fra udlandet, hvor organisationer, politikere og borgere står sammen for at skabe en røgfri fremtid for kommende generationer. Visionen er et røgfrit Danmark, hvor ingen ryger eller bliver udsat for tobaksrøg.

Målet er, at i 2030 ryger ingen børn og unge under 18 år, og færre end 5 % af den voksne befolkning ryger.

UCL støtter visionen om en Røgfri Fremtid og tilslutter sig Røgfri Fremtids hovedbudskaber, som er:

  • Børn og unge har ret til at vokse op uden røg, og sammen tager vi ansvar for, at det bliver muligt.
  • Sammen vil vi skabe en røgfri fremtid, hvor flere børn og unge får bedre muligheder for at skabe sig et sundt og godt liv.
  • Sammen vil vi sikre, at færre ryger, så færre bliver syge af tobaksrøg.
  • Der er ingen finansielle omkostninger ved at indgå i partnerskabet, og man kan til enhver tid træde ud igen. Partnerskabet er ikke-kommercielt.