UCL skal være med til at skræddersy medarbejdere til Skat

Til sommer tager UCL imod et helt nyt kuld studerende, der uddannes specifikt til at løse de mange komplekse skatteopgaver, der arbejdes med i skatteministeriets styrelser, rådgivere og virksomheder.

Dato: 18.01.2023 - Forfatter: Nadia Arp

Økonomi, jura og god kommunikation står højt på skemaet for det kommende hold studerende, der til sommer kan starte på uddannelsen professionsbachelor i skat på UCL i Odense.

- Vi ser meget frem til at udbyde uddannelsen professionsbachelor i skat i Odense. Vi har på den ene side et arbejdsmarked, der i meget høj grad mangler de kompetencer uddannelsen leverer, og vi har nogle virkelig kompetente undervisere, der kender uddannelsens fagområder ud og ind, siger Bo Stærke Jensen, uddannelseschef på UCL og fortsætter.

- Placeringen af uddannelsen her på UCL i Odense er i min optik helt optimal, da vi ligger godt i forhold til en lang række offentlige og private samarbejdspartnere og arbejdsgivere. Særligt i forhold til skatteministeriets styrrelser i de fynske byer Middelfart, Svendborg, Ringe og Odense er placeringen helt ideel. Her i Odense flytter bl.a. skatteankestyrelsen og skatteforvaltningen samt 8 andre statslige arbejdspladser ovenikøbet ind i helt nye rammer, der er ved at blive opført lige ved siden af vores campus.

Nye skattemedarbejdere skal holde hånden under velfærden

Professionsbacheloruddannelsen i skat et en 3,5-årig uddannelse, hvor den studerende får en masse viden inden for bl.a. beskatning, skattejura, regnskab, forretningsudvikling, it samt kommunikation.

Derudover skal de studerende under uddannelsen prøve deres teori af i praktikforløb og gennem de daglige opgaver på studiet – opgaver der har rod i den virkelighed, der venter dem efter uddannelsen. På den måde klædes de sikkert på til arbejdet med skat. Grundlaget for den danske velfærd.

Fakta om uddannelsen

  • Første hold studerende forventes at starte 1. september 2023.
  • Uddannelsen tager 3,5 år og er på professionsbachelorniveau.
  • Professionsbachelor i skat kommer til at ligge på UCL’s campus på Seebladsgade 1 i Odense.
  • Ansøgningsfristen for kvote 2-ansøgere er den 15. marts kl. 12.00. Kvote 1-ansøgere kan søge ind frem til 5. juli kl. 12.00.

Læs mere om professionsbachelor i skat.

Kontakt

Bo Stærke Jensen, uddannelseschef hos UCL Erhverv, 31423201, bsje@ucl.dk.

Asger Rabølle Nielsen, direktør hos UCL Erhverv, 20786821, arn@ucl.dk.