5 fif til bedre mødeledelse

Grib de gode energier, vær nærværende og øv dig på at styre processen – man kan altid blive bedre!

Dette er nogle af de fif, Birger Søndergård, ledelseskonsulent og lektor, og Lillian Fannikke, cand.mag. og ledelseskonsulent, har i ærmerne til dig, der gerne vil lede og bidrage til gode eller endnu bedre møder.

Dato: 04.06.2021

1. Styr processen, ikke indholdet

Dette skal forstås i forlængelse af gamemastering (mødelederrollen). Når du skal lede og facilitere mødet, handler det om at styre processen uden at styre indholdet. At du er nærværende og deltagende i mødet, samtidig med du hele tiden holder det strategiske overblik, så I kommer i mål.

Det handler for eksempel om at italesætte, hvad du har gang i, så deltagerne har en chance for at følge dig. Hvis der opstår noget, der er lidt skævt i forhold til temaet, så spørg ind til, hvordan det hjælper til temaet. Måske er det bare dig, der ikke har fået øje på forbindelsen…

”Det er ikke så enkelt, som det måske lyder, så det er noget, man skal øve sig på”, siger Lillian Fannikke.

2. Metaposition i hele processen (kontrakt – timeout – afslutning)

Sørg for at få sat scenen. ”Helt grundlæggende hvis du som mødeleder skal have nogen til at følge dig, være med og bidrage konstruktivt, kræver det, at scenen er sat, og man er enige om, at det er det her, vi skal arbejde med”, siger Lillian Fannikke.

3. Vær nærværende, nysgerrig og lydhør i drøftelserne

Hvis man ikke kan bekæmpe skandalen, skal man gå foran – et råd, Birger Søndergård har fået af en tidligere chef, og som hænger sammen med netop dette punkt. Det behøver dog ikke være en skandale, der opstår, men noget, der virker nærværende og vigtigt.

”Det er fint, du har en dagsorden, og at du gerne vil et sted hen. Men nogle gange opstår der noget, der er så stærkt i momentet, at man må gå med ind i processen”, siger Birger Søndergård.

4. Vær bevidst om positionerne og vær transparent

Vær tydelig i forhold til det, du vil fortælle. For eksempel hvis der kommer et informerende element, så fortæl, at det er noget, du har haft en særlig adgang til at vide noget om eller få information omkring, og at det tager ti minutter, eller hvor lang tid, det tager, og det er også okay. Det er vigtigt at være transparent og komme med klare bestillinger. ”Det her er til information, det her skal vi sammen udvikle på, her lægger jeg op til beslutning”, siger Birger Søndergaard.

5. Gå med energien

”Sommetider opstår der noget lidt uden for dagsorden, som der er meget energi i. Det ville være synd og skam at lægge til side”, siger Lillian Fannikke. Men så er det, timeouten kan bruges. Hvad er det så, vi gør her?

Når vi fornemmer, at her er virkelig nogen rigtig gode energier, lad os gribe dem! Det betyder måske, vi ikke når vores dagsorden og skal udsætte de to sidste punkter til næste gang, men når der er god energi, kan det være en styrke, at man kan gå med den.

Vil du blive endnu bedre til at lede og facilitere møder, så er diplommodulet Ledelse og facilitering for koordinatorer, projektledere og interne konsulenter med Birger Søndergård og Lillian Fannikke noget for dig.

Læs mere her

Vil du modtage lignende indhold direkte i din indbakke?