Ledelse og facilitering for koordinatorer, projektledere og interne konsulenter

Diplommodul

Leder du projekter, processer eller opgaver – uden at have et formelt leder- og personaleansvar?

Med et diplommodul i ledelse og facilitering opnår du færdigheder, som kan hjælpe dig med at navigere i din ledelse af projekter uden det formelle leder- og personaleansvar. Du får redskaber til håndtering og videre arbejde med de dilemmaer, som kan opstå for dig, som leder uden personaleansvar. 

Ved at deltage i dette udviklingsforløb hos UCL får du mulighed for at få sparring med andre i lignende funktioner. I får sammen mulighed for at dele erfaringer og gode råd samt inspiration fra hinanden og de tilknyttede undervisere og facilitatorer.

 

Datoer og tilmeld

Tilrettelæggelse

Dette forløb tilrettelægges som et tilvalgsfag på diplom i ledelse, men du vil få relevante og uundværlige værktøjer tilsvarende en koordinatoruddannelse. Du får mulighed for at tage afsæt i dine egne aktuelle udfordringer. Du kommer til at arbejde med disse gennem refleksion og praktisk erfaring samt med et udgangspunkt i det teoretiske felt. Ydermere er forløbet tilrettelagt som aktionslæring. Du kommer derfor til at opleve, at du får mulighed for fordybelse i arbejdet med aktuelle udfordringer ved at, du kan arbejde videre med disse mellem de enkelte mødegange.

Temaer og dage

Dag 1
På første dagen får du muligheden for at undersøge rollen som inbetweener og dens udfordringer. Yderligere i behandlingen af den aktuelle teori om positionering, kommer dit fokus til at være på at definere dine udviklingsbehov.

Dag 2
Du opnår viden om ledelsesrummet, og hvad der påvirker det. Du kommer til at arbejde med, hvordan du på bedst mulige vis udnytter ledelsesrummet, og hvordan du bedst finder og navigerer i din rolle.

Dag 3
På dette tidspunkt i forløbet kommer du til at arbejde med konkrete faciliteringsmetoder. Dette kunne blandt andet være, hvordan du på bedst mulig faciliterer møder og leder en konkret mødeafholdelse og feedback til denne.

Her vil du, sammen med de øvrige deltagere, blive inddelt i mindre grupper, hvor I får muligheden for at arbejde i dybden med jeres selvvalgte udviklingsbehov. Du får mulighed for at sparre omkring dine udviklingsbehov med eksterne instanser, som har særlig viden inden for henholdsvis teamkoordinator- projektleder – og/eller konsulentrollen.

Dag 4
På den sidste dag i forløbet får du muligheden for at præsenterer dine erfaringer fra dette forløb. Du, og de øvrige deltagere, kommer i fællesskab til at undersøge, hvilke læringspunkter, der udkrystalliserer sig fra dette. Af hensyn til at forankre kompetenceudviklingsaktiviteten i organisationen inviteres nærmeste leder med til en del af dagen.

Alle dage i tidsrummet 8:00-14:00.

  • Sted – Seebladsgade 1, 5000 Odense C eller Boulevarden 25, 7100 Vejle 
  • Underviser/facilitator - Birger Søndergård

Birger Søndergård – økonom og master i læreprocesser/ledelseskonsulent i Ledelse og organisation, UCL

Birger Søndergård har gennem flere år undervist på diplom i Ledelse bl.a. Teamledelse og Forandringsledelse. Han har sammen med en kollega skrevet bogen Leder og ikke-leder, som også vil være en del af pensum på studiet.

Birger Søndergård er overordnet optaget af, hvordan mennesker kommer til forståelse af hinanden i disse moderne organisationer, og det at få mennesker til at spille sammen, af ledelse på kanten, ledelse i det komplekse og paradokser samt af ledelse på tværs.

Lyder det som noget for dig?

Du kan læse meget mere om vores kommende forløb, tidspunkter for holdopstart, sted, eksamen, pris og tilmeldingsfrist her.

Birger Søndergård Lektor, underviser bl.a. i team- og projektledelse, og er konsulent inden for teamudvikling

Dette modul er en del af

Download

Uddannelsens studieordning

Datoer og tilmeld

Forløb