Kunstterapiuddannelsens grundforløb

Kursus

Kunstterapiuddannelsens grundforløb tager afsæt i kunstterapeutisk praksis og træning. Her introduceres løbende i de 8 moduler psykoterapeutiske og psykologiske teorier og metoder, der kan relateres til den kunstterapeutiske proces.

Der er stadig ledige pladser, tilmelding hurtigst muligt, kontakt gerne uddannelsesleder Birte Hansen vedr. optagelse, adgangsgivende kursus og andre spørgsmål: kunstterapi@ucl.dk

Tilmeld

Indhold

Kunstterapiuddannelsens grundforløb er et 1-årigt forløb med praksis, træning og teori i centrum. Uddannelsen afholdes primært som 3-4 dages moduler samt et internat. I undervisningen arbejdes med forskellige teorier og metoder, der kan relateres til den kunstterapeutiske proces. Dette foregår i samspil med egen kreative proces, arbejdet med at skabe personlig indsigt og at træne kunstterapeutisk praksis.
Der er mulighed for at fortsætte på en 1-årig overbygning, som er et selvstændigt forløb på 6 moduler.

Undervisning

Foregår på hold, individuelt og i grupper. Der indgår 4 gæsteundervisere og uddannelsesleder er gennemgående underviser på alle moduler. Vi aflægger studiebesøg hos kunstterapeuter i praksis.

Forudsætninger

Under uddannelsen er der fokus på at styrke evnen til at være facilitator i klientens udvikling - at fungere som den, der kan skabe den trygge ramme, som understøtter klientens udvikling.

Der kræves ikke kunstneriske forudsætninger for at uddanne sig til kunstterapeut.


Praktik: En del af forløbet er en kort praktik.

 

OBS: Hold X starter den 27. oktober 2021.

Birte Hansen Uddannelsesleder og underviser
Karen Hempler Andreasen Sekretær
Tilmeld

Forløb