Kunstterapiuddannelsens grundforløb

Kursus

Kunstterapiuddannelsens grundforløb tager afsæt i kunstterapeutisk praksis og træning. Her introduceres løbende i de 8 moduler psykoterapeutiske og psykologiske teorier og metoder, der kan relateres til den kunstterapeutiske proces.

Se datoer

Datoerne for modulerne 2-8 forventes at være klar i løbet af december 2022

Indhold

Kunstterapiuddannelsens grundforløb er et 1-årigt forløb med praksis, træning og teori i centrum. Uddannelsen afholdes primært som 3-4 dages moduler samt et internat. I undervisningen arbejdes med forskellige teorier og metoder, der kan relateres til den kunstterapeutiske proces. Dette foregår i samspil med egen kreative proces, arbejdet med at skabe personlig indsigt og at træne kunstterapeutisk praksis.
Der er mulighed for at fortsætte på en 1-årig overbygning, som er et selvstændigt forløb på 6 moduler.

Undervisning

Foregår på hold, individuelt og i grupper. Der indgår 4 gæsteundervisere og uddannelsesleder er gennemgående underviser på alle moduler. Vi aflægger studiebesøg hos kunstterapeuter i praksis.

Forudsætninger

Under uddannelsen er der fokus på at styrke evnen til at være facilitator i klientens udvikling - at fungere som den, der kan skabe den trygge ramme, som understøtter klientens udvikling.

Der kræves ikke kunstneriske forudsætninger for at uddanne sig til kunstterapeut.


Praktik: En del af forløbet er en kort praktik.

Birte Hansen Uddannelsesleder og underviser
Karen Hempler Andreasen Sekretær

Se datoer

Forløb