Temadag Kunstterapi

Kursus

For 18. gang slår vi dørene op og byder jer velkommen til en dag der står i kunstterapiens tegn.

 

 

Ingen holdstart - få besked om næste hold nederst på siden.

Temadag om kunstterapi

Temadagen er for dig, der er kommende eller nuværende kursist, studerende eller erfaren kunstterapeut. 

På temadagen vil du møde andre kunstterapiinteresserede, hvor I får muligheden for at udveksle erfaringer og idéer. 

Dagen starter ud med en kop kaffe eller te og et stykke brød.

Birte Hansen, uddannelsesleder, socionom og kunsterapeut MPF står for velkomst og introduktion til UCL’s kurser og uddannelser i kunstterapi. Hun indbyder ligeledes til at skabe et udtryk, på baggrund af en introduktion udforskes et emne i en kreativ proces. Der kræves ingen kunstneriske forudsætninger for at deltage på dagen. 

Herefter de to faglige oplæg:

Hanne Stubbe Teglbjerg, psykiater ph.d., specialist i psykoterapi, kunstterapeut, selvstændig psykiater og indehaver af Kastedklinikken. Forinden Psykoterapeutisk overlæge og speciallæge ved Aarhus Universitetshospital. Temaet på temadagen er kunstterapi i praksis og teori, gennemgang af et kunstterapeutisk forløb, illustreret med klientens udtryk.

Birgit Bundesen, litterat og psykiater, stifter af Center for Kunst og Mental Sundhed. Overlæge på Psykiatrisk Center Amager. Leder af forskningsprogrammet REWRITALIZE.

Tema: Med afsæt i krydsfeltet mellem kunst og mental sundhed sættes fokus på skrivning, faciliteret af professionelle forfattere for mennesker med psykiatriske diagnoser. Aktiviteternes indhold og forskningsresultater uddybes.

Begge oplægsholdere har, udover egne bøger og artikler, aktuelt bidraget med et kapitel til bogen: Kunst, krop og terapi (2023) Helle Winther, Jim Toft og Simo Køppe (red.) Hans Reitzel.

”Alle menneskets erfaringer er forbundet med sanselige oplevelser. Livet leves igennem kroppen, og det er igennem den sansende krop, at vi kan få oplevelsen af at ”finde hjem”. Mennesket har også til alle tider søgt indsigt, velvære og følelsesmæssig frihed igennem kunstneriske udtryk. Ideen om, at kunst, krop og terapi er nært forbundne, er ikke ny, og alligevel åbner denne bog nye veje.” (Forlaget)

Der vil i pauserne vil være tid til at networke.

TILMELDING sker nederst på denne side, klik på den lille pil til højre. 

Datoer og tilmeld

Der er desværre ikke nogen startdatoer på dette hold i øjeblikket. Skriv dig op og få besked, når du kan tilmelde dig næste hold.

Forløb