Udenlandsk eksamen

Ansøgningsfrist med en udenlandsk eksamen

Hvis du har en udenlandsk eller international adgangsgivende eksamen, skal du søge i kvote 2 med ansøgningsfrist den 15. marts kl. 12.

International Baccalaureate IB betegnes også som en international eksamen, uanset om den er taget i Danmark eller udlandet. Selvom du ikke har afsluttet din IB ved ansøgningsfristen, skal du stadig oprette en ansøgning og så uploade dit eksamensbevis senere.

Dokumentation med en udenlandsk eksamen

Du skal uploade en kopi af dit originale eksamensbevis, både diplom og karakterudskrift. Hvis beviset ikke er udstedt på dansk, engelsk, svensk eller norsk skal det oversættes til dansk eller engelsk af en autoriseret oversætter og uploades til din ansøgning. Dokumentation for oversættelsen skal også vedlægges.

Hvis du søger optagelse på en uddannelse, der har specifikke adgangskrav fx matematik på C-niveau, skal vi bruge information om hvor mange undervisningstimer, du har haft i de krævede fag for at vurdere, om du opfylder adgangskravene. Hvis timetallet ikke fremgår af dit bevis, bedes du få din skole til at udfylde og underskrive denne formular

Verification form

Sprogkrav

Er du en ansøger med et udenlandsk adgangsgrundlag kan UCL kræve, at du har bestået studieprøven i dansk eller at du kan dokumentere tilsvarende kundskaber. Læs mere om sprogkrav på UCL her:

Sprogkrav

Betaling for uddannelse

Husk at hvis du er statsborger uden for EU/EØS, skal du dokumentere hvilken type af ophold, du har i Danmark, da det har betydning for, om du skal betale for din videregående uddannelse eller ej. Læs mere om betaling for uddannelse her:

Betaling for uddannelse

Vurdering af udenlandsk eksamen

Er du i tvivl om din udenlandske eksamen er adgangsgivende, eller om du opfylder de specifikke danske fagniveauer, så kan du selv undersøge det i eksamenshåndbogen

Eksamenshåndbogen

Få din udenlandske eksamen vurderet

Kan du ikke finde din udenlandske eksamen i eksamenshåndbogen, opfordrer vi dig til at kontakte Uddannelses- og Forskningsministeriet og få vurderet om din eksamen er adgangsgivende til en videregående uddannelse i Danmark.

Uddannelses- og forskningsministeriet

Vejledning om optagelse

Kontakt UCL’s Optagelseshotline, hvis din henvendelse handler om:

  • Adgangskrav
  • Ansøgningsprocedure
  • Optagelse

Tlf: 6318 3333 eller mail optagelse@ucl.dk

Mandag og onsdag: 13.00-15.00
Tirsdag, torsdag og fredag: 10.00-12.00

Optagelse og vejledning