Gratis kurser via ­Novo Nordisk Fonden

Du kan søge tilskud fra Novo Nordisk Fonden til fuld dækning af kursusafgift, vikardækning og opfølgning til 8 af CFU’s kurser inden for matematik, naturfag og teknologi.

Ansøgningsfrist for at søge tilskud til kurser i foråret 2025 og skoleåret 2025-26:
Onsdag den 9. oktober 2024

Se, hvad du kan søge tilskud til hos Novo Nordisk Fonden, og læs vejledningens syv trin.

Sådan søger du tilskud

 • Se den fulde kursuslisten hos Novo Nordisk - UCL listen er nederst her på siden
 • Vælg målgruppe og dernæst region, fag og kursustype
 • Klik på det valgte kursus fra computer, tablet eller mobil
 • Klik på ’Læs mere’ under det valgte fag og derefter på ’Send ansøgning’

Din leders e-mail skal indtastes i ansøgningen, og du skal i et afkrydsningsfelt erklære, at du har sikret din leders accept til ansøgningen. Ansøgningen kan ikke gemmes i udkast, men den tager kort tid at udfylde. Du må gerne sende en ekstra ansøgning til et andet kursus som anden prioritet. Når ansøgningen er korrekt indsendt, modtager du, din leder og din uddannelsesinstitution en kvittering på mail.

Husk at tilmelde dig kursus hos CFU, inden du søger tilskud hos Novo Nordisk Fonden. Du kan søge tilskud til nedenstående kurser:

Kurser

5 dage, 10 undervisningsforløb, 100 undersøgelser

Kursus

Er du underviser i natur/teknologi og mangler ideer og inspiration til undervisningsforløb og undersøgelser, så vil dette kursus gennemgå 10 hele undervisningsforløb med tilsammen 100 undersøgelser. Undersøgelserne kan differentieres til forskellige klassetrin. 

Startdato
 • 04. februar 2025 - Odense
Tilmeld kursus

Byg din egen fjernstyrede bil med micro:bit

Kursus

Få helt styr på de smarteste løsninger med micro:bits, komponenter, bluetooth, breadboards og motorstyring, og brug din viden til efterfølgende at skabe alt muligt andet.  

Startdato
 • 09. marts 2026 - Odense
Tilmeld kursus

Få ny inspiration til din Fysik-Kemi eksperimenter

Kursus

Finder du eksperimenter i fysik/kemi undervisningen fascinerende og ønsker at udbrede denne fascination til dine elever. På dette kursus bliver du introduceret og selv afprøver en række forskellige eksperimenter, som er målrettet som enten blikfang, motivation eller fascination h...

Startdato
 • 09. oktober 2025 - Odense
Tilmeld kursus

Hands-on geografiundersøgelser

Kursus

Savner du også inspiration og erfaring i at lave forsøg og undersøgelser,   i din geografi undervisning. Dette kursus giver dig erfaring med forsøg både inden for kultur og naturgeografi.

Startdato
 • 11. marts 2025 - Odense
Tilmeld kursus

Håndværk og design i 3. og 4. klasse

Kursus

For få år siden blev undervisningen i håndværk og design fremrykket til 3. klasse for at styrke fokus på praksisfagligheden tidligere i skoleforløbet. Med dette kursus får du konkrete ideer til undervisning i 3. og 4. klasse i håndværk og design.

Startdato
 • 21. oktober 2025 - Odense
Tilmeld kursus

Naturgeografi i en praksisfaglig kontekst

Kursus

Savner du også praktiske undersøgelser til din naturgeografi? Eller mangler du inspiration og gode grunde til at arbejde med naturfænomener inden for geografiområdet? Så er dette kurset for dig

Startdato
 • 28. oktober 2025 - Odense
Tilmeld kursus

Science og matematisk opmærksomhed i børnehaveklassen

Kursus

Få inspiration til, hvordan du kan arbejde med science og matematisk opmærksomhed med undersøgende tilgange i børnehaveklassen. 

Startdato
 • 25. august 2025 - Odense
Tilmeld kursus

Teknologiforståelse i matematikundervisningen

Kursus

Teknologiforståelse skal integreres i skolens eksisterende fag, men hvordan kan matematikundervisningen se ud, hvis begge fagligheder skal have gavn af mødet?

Startdato
 • 22. januar 2026 - Odense
Tilmeld kursus