Regneark til økonomistyring

Akademimodul

Skal du lære at analysere økonomiske IT-systemer, hvor du vurderer og bruger regneark i forbindelse med økonomi og statistik? Med Regneark til økonomistyring kan du lære mere!

Se vores spændende uddannelsesforløb til Økonomisk controller

Datoer og tilmeld

Bliv klogere på økonomistyring ved brug af regneark og statistik

Fagligt indhold

IT er et nyttigt redskab, når du jonglerer med rækkevis af tal. Derfor er det centralt, at IT-systemerne fungerer effektivt, og at de bedste løsninger vælges. Det sparer både tid og penge. Og har du overblikket over IT og regnskab, bliver du i stand til at bidrage til løsningen af økonomiske og ledelsesmæssige problemer på din arbejdsplads.

Regneark til økonomistyring er værktøjsfaget, hvor du lærer at opbygge konkrete økonomiske modeller i et regneark. Du bliver klogere på økonomiske modeller og på, hvordan du bruger regneark til for eksempel budget- og finansieringsmodeller, simulering samt investeringsberegninger, så du kan opstille et It-budget.

På modulet lærer du om:

  • økonomiske modeller til økonomistyring
  • dataindsamling, -validering, -analyse og -vurdering
  • grundlæggende praktisk statistik inden for økonomistyring.

Udbytte

Du bliver i stand til at håndtere økonomisk statistik, herunder bearbejdning og præsentation, tidsserieanalyse, prognose, korrelation, regression og meget andet.

Når du har gennemført akademimodulet, kan du:

  • anvende regneark til løsning af konkrete økonomiske problemstillinger
  • omforme rådataudtræk til et validt analysegrundlag i regneark
  • designe og opstille økonomiske modeller i regneark ud fra oplyste forudsætninger.

Niveau

Regneark til økonomistyring giver dig en grundlæggende introduktion til økonomiske modeller, økonomisk statistik og brugen af regneark til analyse og vurdering.

Modulet hører under akademiuddannelsen i Økonomi- og ressourcestyring og kan tages som en del af den fulde akademiuddannelse eller som et enkeltfag.

Målgruppe

Modulet er til dig, som vil blive klogere på økonomistyring gennem brug af regneark og statistik.

Lyder det som noget for dig?

Du kan læse meget mere om vores kommende forløb, tidspunkter for holdopstart, sted, eksamen, pris og tilmeldingsfrist her.

Jesper Ussing Hjort, chefkonsulent Vejleder inden for økonomiske akademi- og diplomuddannelser samt realkompetencevurdering
Susanne Hansen Sekretær

Dette modul er en del af

Download

Uddannelsens studieordning

Datoer og tilmeld

Forløb