Regneark til økonomistyring

Akademimodul

Skal du lære at analysere økonomiske IT-systemer, hvor du vurdere og bruger regneark i forbindelse med økonomi og statistik? Med Regneark til økonomistyring kan du lære mere!

Tilmeld modul

Bliv klogere på økonomistyring ved brug af regneark og statistik

Fagligt indhold

IT er et nyttigt redskab, når du jonglerer med rækkevis af tal. Derfor er det centralt, at IT-systemerne fungerer effektivt, og at det er de bedste løsninger, som er valgt. Det sparer både tid og penge. Og har du overblikket over IT og regnskab, bliver du i stand til at bidrage til løsningen af økonomiske og ledelsesmæssige problemer på din arbejdsplads.

Regneark til økonomistyring er værktøjsfaget, hvor du lærer at opbygge konkrete økonomiske modeller i et regneark. Du bliver klogere på økonomiske modeller og på, hvordan du bruger regneark til for eksempel budget- og finansieringsmodeller, simulering samt investeringsberegninger, så du kan opstille et It-budget.

På modulet lærer du om:

  • økonomiske modeller til økonomistyring
  • dataindsamling, -validering, -analyse og –vurdering
  • grundlæggende praktisk statistik inden for økonomistyring.

Udbytte

Du bliver klædt på til at håndtere økonomiske modeller, og hvordan du bruger regneark til for eksempel budget- og finansieringsmodeller, simulering samt investeringsberegninger, så du kan opstille et IT-budget.

Desuden bliver du i stand til at håndtere økonomisk statistik, herunder bearbejdning og præsentation, tidsserieanalyse, prognose, korrelation, regression og meget andet.

Når du har gennemført akademimodulet, kan du:

  • anvende regneark til løsning af konkrete økonomiske problemstillinger
  • omforme råddataudtræk til et validt analysegrundlag i regneark
  • designe og opstille økonomiske modeller i regneark ud fra oplyste forudsætninger.

Niveau

Regneark til økonomistyring giver dig en grundlæggende introduktion til økonomiske modeller, økonomisk statistik og brugen af regneark til analyse og vurdering.

Modulet hører under Akademiuddannelsen i Økonomi- og ressourcestyring og kan tages som en del af den fulde akademiuddannelse eller som et enkeltfag.

Målgruppe

Modulet er til dig, som vil blive klogere på økonomistyring gennem brug af regneark og statistik.

Susanne Hansen Sekretær
Jesper Ussing Hjort, chefkonsulent Vejleder inden for økonomiske akademi- og diplomuddannelser samt realkompetencevurdering

Dette modul er en del af

Download

Uddannelsens studieordning
Tilmeld modul

Forløb