SCADA, netværk og databaser

Akademimodul

Bliv præsenteret for det mest almindelige SCADA-software med anvendelse af OPC-kommunikation til valgfri PLC, så du, på baggrund af de gældende regler og normer, kan fokusere på design i en SCADA-brugerflade.

Ingen holdstart - få besked om næste hold nederst på siden.

Lær om SCADA-software!

Fagligt indhold 

Du lærer om typiske netværksstrukturer ved anvendelse af SCADA-løsninger, hvor du lærer at opsætte lukkede netværk og SCADA-systemer til maskin- og procesanlæg samt OPC-klient og -server.

Du får viden om:

  • SCDA-systemer, OPC-klient og OPC-server
  • High Performance HMI
  • opsamling og logning af historiske data.

Udbytte

Når du har gennemført modulet, kan du opsætte lukkede netværk og SCADA-systemer til maskin- og procesanlæg, samt OPC-klienter og -servere. Du kan definere og opsætte fjernadgang til maskinanlæg samt oprette mindre databaser til opsamling af data.

Efter modulet kan du:

  • udarbejde forslag til datalogning og præsentation af opsamlede data
  • håndtere datakommunikation ved at strukturere løsninger
  • designe en SCADA-brugerflade i dialog med kunden.

Niveau

SCADA, netværk og databaser er til dig med relevant erhvervserfaring, der vil anvende SCADA-software til udviklingen af din virksomhed.

Modulet hører under akademiuddannelsen i Automation og drift og kan tages som en del af den fulde akademiuddannelse eller som et enkeltfag.

Det er en forudsætning at uddannelsens obligatoriske moduler er gennemført. De obligatoriske moduler er; EL-teknologi og integrerede automatiske enheder, Automationsdesign og Drift og vedligehold.

Målgruppe

Akademimodulet er for alle, som arbejder eller vil arbejde med SCADA i deres hverdag.

Lyder det som noget for dig?

Du kan læse meget mere om vores kommende forløb, tidspunkter for holdopstart, sted, eksamen, pris og tilmeldingsfrist her.

Hans Kjær Jørgensen, chefkonsulent Arbejder med videregående tekniske efteruddannelser
Ann-Margrethe Frydenlund Jensen Studieadministrativ medarbejder

Dette modul er en del af

Download

Uddannelsens studieordning

Se datoer

Der er desværre ikke nogen startdatoer på dette hold i øjeblikket. Skriv dig op og få besked, når du kan tilmelde dig næste hold.

Forløb