Strategisk ledelse og økonomistyring

Diplommodul

Bliv i stand til at vurdere sammenhængen mellem økonomistyring og strategisk ledelse, så du kan vælge relevante tiltag for at styre økonomi i din virksomhed

Ingen holdstart - få besked om næste hold nederst på siden.

Forstå sammenhængen mellem mål, strategi og økonomi!

Fagligt indhold

Du bliver klædt på til at kunne forholde dig kritisk til budgetforudsætninger, både til resultatbudgettet og likviditetsbudgettet, og du lærer at udføre konsekvensberegninger af afvigelserne på det operative, taktiske og strategiske niveau og prioriteringer mellem forskellige tiltag.

Du får fokus på virksomhedens budgetforudsætninger på det strategiske, taktiske og operative niveau og lærer at udnytte varslingssystemer med relevante nøgletal, så du bliver i stand til at rådgive topledelsen i en virksomhed om nødvendige tiltag på baggrund af et ajourført forretningsgrundlag.

På modulet kommer du til at arbejde med:

  • sammenhængen mellem strategisk ledelse og den løbende økonomistyring
  • omsætning af teoretisk viden inden for strategisk ledelse og den løbende økonomistyring til praktisk viden og praktisk anvendelse
  • virksomhedens løbende økonomistyring set i et strategisk perspektiv.

Udbytte

Du bliver kvalificeret til konkret at tage del i virksomhedens løbende økonomistyring set i et strategisk perspektiv

Når du har gennemført modulet, kan du:

  • selvstændigt afdække og vurdere forslag til indsatsområder på grundlag af nøgletal og KPI´er og kunne prioritere rækkefølgen
  • selvstændigt forholde sig kritisk til budgetforudsætninger både til resultatbudgettet og likviditetsbudgettet
  • udarbejde virksomhedens budgetter på det strategiske, taktiske og operative niveau, herunder resultatbudget, balancebudget og likviditetsbudget.

Niveau

Diplommodulet giver dig grundlæggende viden om virksomhedens regnskaber, budgetkontrol og sammenhængen mellem strategisk ledelse, taktisk ledelse og operativ ledelse, som du kan bruge i din virksomhed.

Modulet hører under Den merkantile diplomuddannelse og kan tages som en del af den fulde diplomuddannelse eller som et enkeltfag.

Målgruppe

Strategisk ledelse og økonomistyring er for dig, som vil udbygge dine kompetencer og viden om sammenhængen mellem strategisk ledelse og den løbende økonomistyring.

Lyder det som noget for dig?

Du kan læse meget mere om vores kommende forløb, tidspunkter for holdopstart, sted, eksamen, pris og tilmeldingsfrist her.

Lars Grøndahl Schou Chefkonsulent
Susanne Hansen Sekretær

Dette modul er en del af

Download

Uddannelsens studieordning

Se datoer

Der er desværre ikke nogen startdatoer på dette hold i øjeblikket. Skriv dig op og få besked, når du kan tilmelde dig næste hold.

Forløb