Natur og Kunstterapi -forskning og praksis

Kursus

På dette kursus kombineres naturforskning og kunstterapi i et samspil mellem de to undervisere: forskeren og praktikeren. Viden fra den psykologiske forskning om naturen og mennesket integreres med kunstterapeutisk praksis og teori.

 

 

Ingen holdstart - få besked om næste hold nederst på siden.

Indhold

Kurset fokuserer på den kunstterapeutiske proces og på de helt særlige muligheder, der opstår når forbindelsen til naturen indgår som inspiration.

Vi lader årstidernes skiften, stemninger og vejret inspirere når vi bevæger os i skoven, ud over vidderne og ved havet. Under forløbet er der fokus på at styrke evnen til at facilitere processer hvor kreativitet eller natur indgår, sammen eller hver for sig. Vi arbejder henimod at du kan fungere som den, der kan skabe en tryg ramme om menneskers udvikling.

Kurset danner grundlag for inspiration til praksis på jobbet, i det private liv eller i egen praksis. Vi tager afsæt i en introduktion til kunstterapi og i viden fra psykologisk forskning om naturen og mennesket.

Forløbet er adgangsgivende til Kunstterapiuddannelsens Grundforløb.

Undervisning

I et samspil mellem kreative udtryk og teoretiske indtryk, har vi skabt et forløb hvor læring integreres med væren i naturen. Kurset er et forløb på 4 moduler, der strækker sig over et halvt år. Der indgår fire dages internat på. Undervisning foregår på hold, individuelt og i grupper og begge undervisere er til stede i alle moduler. Undervisningen foregår i klasseværelset, i omgivelserne omkring UCL og i naturen på Bjørnø.

Forudsætninger

Der kræves ikke kunstneriske forudsætninger eller særlig viden om naturen for at deltage.

Mål

Målet med forløbet er aktivt at arbejde med at det læste, hørte og praktiserede fra forløbet kan anvendes på arbejdspladser og i anden praksis.

 

Alle faggrupper er velkomne.

TILMELDING sker nederst på denne side, klik på den lille pil til højre. 

Datoer og tilmeld

Der er desværre ikke nogen startdatoer på dette hold i øjeblikket. Skriv dig op og få besked, når du kan tilmelde dig næste hold.

Forløb