Demens, omsorg og aktivitet

Diplommodul

Arbejder du med mennesker med demens? På Demens, omsorg og aktivitet videreudvikler du din faglige viden gennem metodiske tilgange, så du er med til at gøre en forskel og sikre en meningsfuld hverdag for mennesket med demens og dettes pårørende.

Datoer og tilmeld

Et trygt og værdigt liv for mennesker med demens

Fagligt indhold

På modulet Demens, omsorg og aktivitet lærer du om forebyggelse og håndtering af adfærdsforandringer hos borgere med demens.

Du får bl.a. viden, metoder og redskaber i forhold til:

  • demenssygdom og adfærdsmæssige og psykiske symptomer
  • personcentreret omsorg
  • etik, selvbestemmelse og omsorgspligt
  • pårørendes vilkår og dilemmaer
  • faglig ledelse og tværprofessionelt samarbejde.

Modulet giver dig viden, færdigheder og kompetencer til dit faglige arbejde og din tilgang inden for demensområdet, så du sikrer mennesket med demens og dennes pårørende et værdigt liv med demens – også der hvor det er svært.

Udbytte

Du bliver fagligt og personligt styrket til selvstændigt at tage ansvar for udvikling og planlægning af meningsfulde aktiviteter for mennesker med demens og dennes pårørende.

Efter modulet har du kompetencerne til at udvikle din egen praksis med en helhedsorienteret indsats for mennesket med demens.

Niveau

Modulet hører under den Socialfaglige diplomuddannelse og kan tages som en del af den fulde diplomuddannelse eller som et enkeltfag. Demens, omsorg og aktivitet er et retningsspecifikt modul under retningen Demens.

Målgruppe

Modulet er for dig, der arbejder professionelt med socialt arbejde. Du kan fx være socialrådgiver, lærer, pædagog, ergoterapeut eller sygeplejerske.

Lyder det som noget for dig?

Du kan læse meget mere om vores kommende forløb, tidspunkter for holdopstart, sted, eksamen, pris og tilmeldingsfrist her.

Kim Koldby Chefkonsulent og sekretariatsleder for Udviklingscenter for Demensområdet
Trine Lippert, Lektor og uddannelsesfaglig koordinator Studievejleder
Susanne Fallesen Studiesekretær

Dette modul er en del af

Download

Uddannelsens studieordning

Datoer og tilmeld

Forløb